Pomaly dusené hovädzie dusené na rajčinovej omáčke

Pomaly dusené hovädzie dusené na rajčinovej omáčke

Výborné slávnostné jedlo, ktoré sa síce dlkšie dusí ale za to s ním nieje takmer žiadne robota. Omáčka je krásne aromatická a sýta. Výborná tiež ku knedle.

Suroviny:

  • 300g hoväzdzieho mäsa (napríklad zo stehna)
  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 200ml rajčinového pretlaku passata
  • 200ml vody
  • 1 malá kocka cukru (taká do kávy)
  • 1 mrkva a celer + bobkový list
  • soľ, čierne korenie
  • grilovacie korenie
  • 1čl červenej papriky
  • 1 PL zemiakového škrobu
  • ocot podľa chuti

Postup:

  • Hovädzie mäso si umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. Potom ho okoreníme soľou a grilovacím korením.
  • V hrnci si nahrejeme olej a potom mäso zprudka opečieme zo všetkých strán.
  • Pri konci opekania pridáme tiež cibuľu pokrájanú na plátky a krátko spolu popražíme.
  • Zalejeme rajčinovou passatou ako aj vodou a dochutíme soľou, čierny korením, paprikou ako aj kockou cukru.
  • Mrkvu, celer a bobkový list necháme v celku len ich očitíme a potom pridáme do hrnca. Neskôr ich vyberieme, dávajú sa len pre chuť.
  • Potom hrniec uzavrieme a necháme dusiť aspoň 2 hodiny. Ak použijeme tlakový hrniec tak ho po 2 hodinách vypneme a ešte necháme pol hodinu dôjsť pred otvorením. Ak sme varili v normálnom hrnci odporúčam variť ešte o hodinu dlhšie na najnižšej teplote.
  • Mrkvu, celer a bobkový list vyberieme.
  • Zemiakový škrob si rozmiešanom v troche studenej vody (asi za 2 polievkové lyžice). Potom škrob vlejeme do omáčky a ešte ju raz privedieme do varu aby sa zahustila.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*