Výborné slávnostné jedlo, ktoré sa síce dlkšie dusí ale za to s ním nieje takmer žiadne robota. Omáčka je krásne aromatická a sýta. Výborná tiež ku knedle.
Suroviny:
- 300g hoväzdzieho mäsa (napríklad zo stehna)
- 1 veľká kuchynská cibuľa
- 200ml rajčinového pretlaku passata
- 200ml vody
- 1 malá kocka cukru (taká do kávy)
- 1 mrkva a celer + bobkový list
- soľ, čierne korenie
- grilovacie korenie
- 1čl červenej papriky
- 1 PL zemiakového škrobu
- ocot podľa chuti
Postup:
- Hovädzie mäso si umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. Potom ho okoreníme soľou a grilovacím korením.
- V hrnci si nahrejeme olej a potom mäso zprudka opečieme zo všetkých strán.
- Pri konci opekania pridáme tiež cibuľu pokrájanú na plátky a krátko spolu popražíme.
- Zalejeme rajčinovou passatou ako aj vodou a dochutíme soľou, čierny korením, paprikou ako aj kockou cukru.
- Mrkvu, celer a bobkový list necháme v celku len ich očitíme a potom pridáme do hrnca. Neskôr ich vyberieme, dávajú sa len pre chuť.
- Potom hrniec uzavrieme a necháme dusiť aspoň 2 hodiny. Ak použijeme tlakový hrniec tak ho po 2 hodinách vypneme a ešte necháme pol hodinu dôjsť pred otvorením. Ak sme varili v normálnom hrnci odporúčam variť ešte o hodinu dlhšie na najnižšej teplote.
- Mrkvu, celer a bobkový list vyberieme.
- Zemiakový škrob si rozmiešanom v troche studenej vody (asi za 2 polievkové lyžice). Potom škrob vlejeme do omáčky a ešte ju raz privedieme do varu aby sa zahustila.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Cesnakový monkey bread recept
Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept