Jednoduchý slivkový koláč bez kysnutia s tvarohom a mandľami

Sezóna sliviek je v plnom prúde, jedným z možných spôsob prípravy je tento chutný jednoduchý slivkový koláč s tvarohom a mandľami. Je to opäť raz recept bez váženia, stačí vám hrnčiek s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajcia
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky jemného tvarohu
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 šálka hl. múky
  • 1/2 šálky posekaných mandlí (alebo iných orechov)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kôra z citróna
  • 8-10ks sliviek
  • 4 PL masla izbovej teploty
  • 2 PL cukru + 2 PL hrubej múky
  • 3 PL mandľových lupienkov
  • 3 PL ovsených vločiek

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a ďalej šľaháme až sa vvtvorí nadýchaná zmes.
  • Do ten predáme preosiatú múku, tvaroh, prášok do pečiva ako aj citrónovú kôru. Vypracujeme hladké cesto ktoré nalejeme do formy na pečenie.
  • Slivky očistíme, rozpolíme a dáme do misky. Posypeme cukrom a premiešame. Potom rozložíme po ploche cesta.
  • Na záver si zmiešame cukor s hrubou múkou, maslom, mandľovými lupienkami a ovsenými vločkami. Vypracujeme cesto, ktoré rozdrobíme po povrchu cesta.
  • Pečieme pri 160C ca. 35 minút do zlatista.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *