Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Tiramissu vhodné aj pre deti (bez surových vajíčok)

Tiramissu vhodné aj pre deti (bez surových vajíčok)

Mám rada originálne, talianské tiramissu, žial obávam sa spotrebovávať vajíčka bez tepelnej úpravy a takisto, kedže pečiem aj bez deti, nechcem alkohol v dezertoch. Tento postup na prípravu tiramissu sa zaobíde bez oboch “zrádnych” faktorov a napriek tomu chutí ako originál. Pripravujem tak tiramissu už vela rokov a na tento recept nedám dopustiť, vždy mojej rodine aj mojím návštevníkom chutí.

Suroviny:

  • 3 balenia dlhých piškót (ca. 36ks)
  • 250g mascarpone
  • 3 žĺtka
  • 50g kr.cukru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 200ml silnej bezkofeínovej kávy alebo bylinnej kávy (Caro)
  • Mandľová esencia na pečenie
  • 50ml mlieka
  • Tmavé kakao na pečenie

Postup:

  • Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha. Pridáme mascarpone.
  • Žĺtka spolu s cukrom dáme do vysokej nerezovej misky a nad parou šľaháme spolu s cukrom mixérom ca. 5 minút, až sa vytvorí tuhá krémovitá zmes.
  • Keď žĺtka trochu vychladnú, zmiešame ich s mascarpone a dochutíme mandľovou esenciou.
  • Prichystáme si misu na dezert a malú misku, do ktorej dáme vychladnutú kávu.
  • Postupne namočíme každú piškótu a položíme ju na dno formy. Keď je cely spodok vyložený, zalejeme polkou mascarpone zmesy a zarovnáme povrch.
  • Opäť postup zopakujeme. Piškóty máčame do kávy, kladieme vedľa seba po celej poloche. Potom polejem mliekom a následne nanesieme zvyšnú mascarpone zmes.
  • Na záver pomocou sítka posypeme celý povrch tiramissu horkým kakaom na pečenie a takto pripravený dezert necháme najlepšie cez noc oddychovať v chladničke.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*