jednoduchý recept Mäkké medové rezy

Mäkké medové rezy

Vyskúšala som mnoho receptov na medové rezy, väčšinou ma však sklamali. Buď sa s cestom zle pracovalo, alebo bolo po upečení tvrdé alebo málo aromatické. Tento recept som dostala od kamarátky u ktorej som konečne jedla medové rezy, ktoré boli nielen výborné ale aj krásne mäkké.

Na cesto potrebujete:

  • 150g kr. Cukru
  • 2Pl medu
  • 2 vajíčka
  • 1čl sódy bikarbóny
  • 1Pl perníkového korenia
  • 80g masla
  • 250g polohrubej múky
  • 200g hladkej múky

Postup:

  • Nad hrnca s vodou umiestníme nerezovú misku. Do misky dáme vajíčka, med, cukor, maslo, sódu a perníkové korenie.
  • Nad parou miešame až do zhustnutia (5-10minút).
  • Potom misku odstránime z pary a pridáme preosiatú múku. Miesime, až vznikne hladké cesto.
  • Ešte teplé cesto ďalej hneď spracujeme. Rozdelíme ho na 3 diely. Každý vygúľame na obdĺžnik s rozmerom 20x30cm. Ja som ich gúľala na silikónovej podložke na pečenie a potom už len preklopila na plech vyloženým papierom na pečenie. Išlo to ako po masle.
  • Cesto poprepichujeme na pár miestach vidličkou a necháme pri 180°C piecť ca. 7-10minút. Keď je cesto hotové, hneď začne šíriť intenzívnu vôňu.
  • Takto pripravíme všetky 3 pláty a necháme ich vychladnúť.
  • Recept na plnku nájdete tu – https://recepis.sk/2023/07/19/jednoduchy-krem-na-medove-rezy/
  • Na spodný plát cesta nanesieme 1/2 plnky, položíme druhý plát. Dáme zvyšnú plnku a na ňu položíme vrchný plát.
  • Cesto najlepšie zaťažíme doskou na krájanie a necháme takto najlepšie cesz noc stáť.
  • Na vrchnú polevu nahrejeme nad parou čokoládu a touto potrieme vrchný plát cesta
  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


One Comment

  1. Pingback: Jednoduchý krém na medové rezy - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*