Moja mama pripravovala výbornú plnenú papriku. Keď sme boli väčší, nechceli sme jesť papriky, tak potom nahradili časť paprík guľky z plnky. Aj moje deti plnenú papriku veľmi radi jedia. Okrem toho je to skvelý spôsob využitia zvyškov uvarenej ryže.
Postup:
- Za 1-2 šálky uvarenej ryže a 1 šálky surového hovädzieho mletého mäsa (uvedené množstvo je na ca. 8 paprík) zmiešame v miske s 2 vajíčkami, 1 cibuľou a 1 zelenou paprikou pokrájanou na drobno.
- Pridáme soľ, čierne korenie, sušené čili ako aj za 2pl strúhanky a plnku dobre premiešame.
- Pripravíme si papriky. Papriky umyjeme, odrežeme im vrch a vyberieme jadierka.
- Plnku naplníme do pripravených paprík.
- Kdo chce robiť guľky, pridá do zmesy ešte za 2pl strúhanky a vytvaruje guľky. Do misky nasypeme strúhanku a v nej obalíme guľky, vďaka tomu sa v omáčke nerozpadnú, ale zachovajú si svoj tvar.
- Vo veľkom hrnci krátko opiecť na 2pl oleja za 2pl hl. múky. Zaliať 500ml rajčinovéjo pretlaku a 200ml vody. Dobre premiešame aby neboli v omáčke žiadne hrudky.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a 1pl kr. cukru. Pridáme 1 bobkový list a vložíme papriky/guľky.
- Prikryté necháme variť ca. 30min.
- Ideálnou prílohou sú varené zemiaky, či knedla.