Toto jedlo je raz-dva hotové. Kdo chce môže namiesto zemiakových cestovín použiť aj klasické cestoviny. tradičné Schupfnudel s chrumkavou kôrkou však pridajú tomuto pokrmu dodatočnú chutnú arómu.
Recept na základný recept na tradičné zemiakové cestoviny – Schupfnudel – nájdete tu: https://recepis.sk/2020/01/06/zemiakove-cestoviny-schnupfnudel/
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme Schupfnudel a po uvarení ich opečeme do chrumkava a odložíme stranou.
- Do hrnca dáme variť 1l osolenej vody spolu s 1/2 brokolice rozobranej na ružičky. Keď voda zovrie necháme variť ešte 5min. a potom brokolicu zlejeme z vody.
- Medzitým na panvici opražíme na oleji 300g hov. mletého mäsa spolu s 1 cibuľou pokrájanou na drobno. Mäso okoreníme soľou, čiernym a grilovacím korením a opekáme ca. 5min. až zacčne mať mäsu chrumkavú kôrku.
- Potom pridáme 1 paradajku pokrájanú na drobno (alebo za hrsť cherry paradajok), 1 minútu ešte spolu osmazíme.
- Na záver primiešame k mäsu Schupfnudel a brokolicu a ešte minútu spolu necháme spolu opekať.
- Servírujeme ešte horúce posypané jarnou cibuľkou alebo posekanou pažítkou.
Pingback: Zemiakové cestoviny ‘Schnupfnudel’
Mega dobre, syn povedal, že MOJE ??
To ma veľmi teší, že mu chutilo ?. Moje deti ich tiež radi jedia..