zemiakove_cestoviny

Rychla večera- zemiakové cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou

Toto jedlo je raz-dva hotové. Kdo chce môže namiesto zemiakových cestovín použiť aj klasické cestoviny. tradičné Schupfnudel s chrumkavou kôrkou však pridajú tomuto pokrmu dodatočnú chutnú arómu.

Recept na základný recept na tradičné zemiakové cestoviny – Schupfnudel – nájdete tu: https://recepis.sk/2020/01/06/zemiakove-cestoviny-schnupfnudel/

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme Schupfnudel a po uvarení ich opečeme do chrumkava a odložíme stranou.
  • Do hrnca dáme variť 1l osolenej vody spolu s 1/2 brokolice rozobranej na ružičky. Keď voda zovrie necháme variť ešte 5min. a potom brokolicu zlejeme z vody.
  • Medzitým na panvici opražíme na oleji 300g hov. mletého mäsa spolu s 1 cibuľou pokrájanou na drobno. Mäso okoreníme soľou, čiernym a grilovacím korením a opekáme ca. 5min. až zacčne mať mäsu chrumkavú kôrku.
  • Potom pridáme 1 paradajku pokrájanú na drobno (alebo za hrsť cherry paradajok), 1 minútu ešte spolu osmazíme.
  • Na záver primiešame k mäsu Schupfnudel a brokolicu a ešte minútu spolu necháme spolu opekať.
  • Servírujeme ešte horúce posypané jarnou cibuľkou alebo posekanou pažítkou.

3 komentáre

  1. Pingback: Zemiakové cestoviny ‘Schnupfnudel’

  2. Mega dobre, syn povedal, že MOJE ??

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.