Tento rok som sa dostala k starej písanke zozbieraných receptov a medzi nimi našla aj recept na medvedie labky. Hneď som vedela, že ten recept tento rok vyskúšam. Recept je naozaj nenáročný a bez váženia. Jediným doplnkom, ktorý na prípravu treba sú kovové formičky na drobné pečivo.
Potrebujete:
- 1/2 balenia hl. múky (500g)
- 1 balenie masla izbovej teploty (250g)
- 2 žĺtka
- 6-8Pl kr. Cukru
- 1 canilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 balenie mletých orechov (200g)
- (3 Pl kakaa+1pl medu)
- Na obalovanie 1 šálka pr. cukru+ 1 vanilkový cukor
Postup:
- Rúru si necháme predhriať na 180°C.
- Do misky dáme žĺtka a cukor a miešame až sa cukor rozpustí.
- Pridáme múku, orechy a maslo ako aj prášok do pečiva a všetko dobre rukami premiesime.
- Ja zvyknem robiť polovičku cesta bez kakaa a polovičku s kakaom.
- Cesto teda rozdelím na 2 časti a do jednej primiešam ešte kakao a 1pl medu.
- Formičky vymastíme (ja používam sprej na pečenie) a potom postupne plníme cestom. Vrch cesta vždy zarovnáme a dáme na plech.
- Pečieme pri 180°C ca. 10-15min (zavisí od veľkosti formičky) a potom necháme vychladnúť.
- Pečivo vyberieme z formičiek (ja som napomáham tak, že do jedného rohu formičky vpichnem ihlu a jemne cesto pohnem, potom vypadne same od seba a bez poškodenia).
- Na záver obalíme pečivo v cukri.