HomePecieme Formičkové krehké vianočné pečivo na spôsob medvedích labiek

Formičkové krehké vianočné pečivo na spôsob medvedích labiek

Posted in : Pecieme, Vianočné pečenie on by : lydia.argilli Značky:,

Tento rok som sa dostala k starej písanke zozbieraných receptov a medzi nimi našla aj recept na medvedie labky. Hneď som vedela, že ten recept tento rok vyskúšam. Recept je naozaj nenáročný a bez váženia. Jediným doplnkom, ktorý na prípravu treba sú kovové formičky na drobné pečivo.

Potrebujete:

  • 1/2 balenia hl. múky (500g)
  • 1 balenie masla izbovej teploty (250g)
  • 2 žĺtka
  • 6-8Pl kr. Cukru
  • 1 canilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 balenie mletých orechov (200g)
  • (3 Pl kakaa+1pl medu)
  • Na obalovanie 1 šálka pr. cukru+ 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Rúru si necháme predhriať na 180°C.
  • Do misky dáme žĺtka a cukor a miešame až sa cukor rozpustí.
  • Pridáme múku, orechy a maslo ako aj prášok do pečiva a všetko dobre rukami premiesime.
  • Ja zvyknem robiť polovičku cesta bez kakaa a polovičku s kakaom.
  • Cesto teda rozdelím na 2 časti a do jednej primiešam ešte kakao a 1pl medu.
  • Formičky vymastíme (ja používam sprej na pečenie) a potom postupne plníme cestom. Vrch cesta vždy zarovnáme a dáme na plech.
  • Pečieme pri 180°C ca. 10-15min (zavisí od veľkosti formičky) a potom necháme vychladnúť.
  • Pečivo vyberieme z formičiek (ja som napomáham tak, že do jedného rohu formičky vpichnem ihlu a jemne cesto pohnem, potom vypadne same od seba a bez poškodenia).
  • Na záver obalíme pečivo v cukri.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial