Čokoládová torta s mätovou plnkou “after eight”

Aj vy každý rok riešite dilemu, čo urobiť zo všetkých tých čokoládových mikulášov, či zajacov čo deti podostávali? A čo tak napríklad túto čokoládovú tortu inšpirovanú švajčiarskou klasikou, bernerovou tortou. K tomu výborná plnka s mätovou príchuťou, ktorá je hotová za 3minúty a na červených mikulášov si už nikdo ani nespomenie ?.

Potrebujete na tortu:

  • 3 čokoládových mikulášov/zajacov (celkovo ca. 330g čokolády)
  • 6 vajíčok
  • 50g tmavého kakaa
  • 50g kakaového instantného prášku (granka)
  • 150g kr.cukru
  • 200g hl. múky
  • 150g masla izbovej teploty
  • 1 čl prášku do pečiva

Na plnku potrebujete:

  • 1 puding na šľahanie za studena s mätovou príchuťou
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 250ml studeného mlieka
  • 1 stužovač smotany
  • 1 balenie mascarpone (250g)
  • Na ozdobu 1 balenie praliniek after eight
  • 100ml sladkej smotany+100g tmavej čokolády+1 čl kokosového oleja na polevu

Postup:

  • Najskôr necháme nad parou roztopiť čokoládu a následne ju necháme dôkladne vychladnúť.
  • Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu. Ten odložíme stranou.
  • Následne vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme maslo a šľaháme až sa všetko dobre spolu spojí do krémovitej zmesy.
  • Potom pridáme roztopenú čokoládu, múku, kakao, instatný kakaový prášok a prášok do pečiva. Na mixéry vymeníme šľahacie nástavce za miesacie a všetko spolu premiesime.
  • Na záver pridáme postupne bielok a pomalými pohybmi ho k cestu premiešame tak, aby na záver vzniklo nadýchane cesto ako na piškótu.
  • Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a prikryjeme alobalom.
  • Pri 160°C v predhriatej trúbe necháme piecť 50min. a potom odokryté ešte ca. 10-15 min.
  • Na plnku vyšľaháme v mlieku studený puding, šľahačku v prášku ako aj stužovač do tuhej zmesy.
  • Pridáme mascarpone a prešľaháme.
  • Potom korpus rozrežeme na 3 časti a okolo spodnej časti umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Z plnky odobereme za 3-4pl na ozdobu na vrchu torty a zvyšok rozdelímena polku a natrieme medzi jednotlivé pláty.
  • Smotanu na polevu zohrejeme v hrnci a pridáme čokoládu a olej. Miešame až sa všetko roztopí a potom nalejeme na vrch torty.
  • Necháme ztuhnúť, potom cukrárensku obruč opatrne odstránime a vrch doozdobujeme zvyškom plnky a pralinkami after eight.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*