Zimné vrstvené poháre z ovocia kaki a jogurtu

Kaki alebo hurmikaki je ovocím, ktoré sa v regáloch obchodov začína objavovať koncom jesene a aj počas zimy spestrý komzumáciu ovocia, ktorá práve v zime nieje až tak rôznorodá. Toto ovocie je mimoriadne bohaté na vitamín C a je jedlé aj so šupkou, ja osobne však šupku zvyknem šúpať a jem len dužinu.

Jesť sa dá už v tvrdšej forme a čím dlkšie sa nechá stáť o to mäkkšiu ale aj sladšiu konzistenciu dostane. Na tieto vrstvené poháre sa najlepšie hodia už zrelšie plody, ktoré sú tak sladké, že ich netreba dochuťovať.

Postup:

  • 3 vačšie zrelé plody ošúpeme, rozkrojíme na štvrtiny a vložíme do vysokej misky.
  • Následne všetko rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Odložíme stranou.
  • 500ml bieleho jogurtu zmiešame s 20l kyslej smotany ako aj s 3Pl pr. cukru. Dobre premiešame.
  • Do pohárov postupne vrstvýme jogurtovú a kaki zmes. Vrch ozdobíme podľa chuti napríklad čokoládou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*