Fantastické rýchle jedlo hotové za pár minút. Zabudnite na suché cestoviny, tieto sa len tak kúpu v omáčke a sú krásne krémové a to aj bez smotany.
Potrebujete:
- 1 balenie špagiet
- 1 cibuľa
- 1 dóza tuniaka v slnečnicovom oleji
- 200ml rajčinovej šťavy
- 150 ml vody z cestovín
- sušené bylinky – bazalka, oregano a tymián
- 1 čl čili
- 1 čl sušeného cesnaku
- 100 ml mlieka
- 100 g postrúhaného tvrdého syru (napr. gouda)
Postup:
- V hlbokom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme a vložíme špagety. Tie necháme za občasného miešania variť do mäkka.
- Potom zlejeme z vody, túto nevyhodíme ale časť vody zachytíme do šálky.
- Zatiaľ, čo sa špagety varia, na oleji a 2pl masla pomaly opečieme cibuľku do zlatista.
- Pridáme tuniaka aj so slnečnicovým olejom.
- Všetko zalejeme 200ml rajčinovej šťavy ako aj 150ml vody z cestovín. Dochutíme čiernym korením, štipkou cukru, prípadne soľou (treba soliť opatrne lebo voda z cestovín je slaná).
- Následovne ochutíme omáčku sušenými bylinkami podľa chuti (bazalka, oregano, čili a tymián). Okrem toho pridáme za 1čl sušeného cesnaku.
- Potom prilejeme k omáčke 100ml mlieka ako aj pridáme 100g tvrdého postrúhaného syra (napr. Gouda) a všetko miešame až sa syr roztopí.
- Kdo chce, môže pridať na záver tiež zváranú kukuričku, olivy či šampiňóny.
- Tesne pred servírovaním premiešame uvarené špagety s omáčkou a ešte horúce podávame.
Pingback: Večera do 15 minút - špagety aglio e olio - recepis.sk