Hľadáte recept na jednoduchú bezmäsitú večeru? Túto večeru zvládnete do 15 minút.
Tieto super jednoduché špagety s cesnakom a olivami treba vyskúšať. Chutia skvelo a večeru či obed máte za necelých 15 minút hotovú. Pri príprave odporúčam použiť olivový olej. Kdo chce môže tiež obohatiť jedlo o bylinky podľa chuti ako aj o strúhaný parmezán.
Suroviny:
- 1/2 balenia špagiet (alebo iných cestovín)
- 6-8 strúčikov cesnaku
- 1 balenie čiernych olív (100g)
- olivový olej
- Soľ, čierne korenie
- rozmarín
Postup:
- Vodu na špagety necháme zoverieť, potom ju osolíme a vložíme špagety.
- Varíme 10 minút (alebo podľa návodu) a potom ich zlejeme z vody, pričom za malú šálku vody si uschováme.
- Medzitým ošúpeme cesnak a pokrájame ho na tenké plátky.
- Olivy ak treba zbavíme kvôstiek.
- Do panvice nalejeme olej (kľudne 2-3 PL) a ešte do studeného oleja vložíme cesnakové kúsky. Hneď ako sa olej nahreje a cesnak začne voniať pridáme olivy a trochu vody z cestovín aby cesnak nezačal prihárať.
- Hotové špagety pridáme k cesnaku a olivám, osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Na záver pridáme bylinky pokrájané na drobno (ja som použila rozmarín) a podľa potreby trochu z vody z cestovín. To zabráni tomu, aby boli suché.
Ak sa vám páčil tento recept možno vás zaujme aj recept na krémovité tuniakové špagety, ktoré sú takisto za pár minút hotové – https://recepis.sk/2021/12/23/recept-kremovite-tuniakove-spagety/