Táto roláda je nielen veľmi rýchlo hotová ale chutí krásne sviežo. Tekvice sa netreba báť, jej chuť necítiť, zato dodá roláde peknú konzistenciu a sviežu chuť.
Potrebujete:
- 3 vajíčka
- 100g kr. cukru
- 100g múky
- 300g tekvice
- 200ml šľahačkovej sladkej smotany
- 1 stužovač smotany
- 50g pr. cukru
- 250g jemného krémovitého syru (mascarpone/lučina)
Postup:
- Vajička vyšľahať s cukrom do tuhej peny. Pridať múku a pomaly primiešať.
- Tekvicu očistiť a postrúhať na jemno. Tekvicu pridať k cesto a premiešať.
- Cesto naliať na menší plech (35x24cm) vyložený papierom na pečenie nechať piecť pri 180C ca. 10-15min.
- Kuchynskú utierku namočiť do vody a vyžmýkať. Hneď po vybratí rolády z trúby, roládu jemne zarolovať aj spolu s papierom na pečenie a zatočiť do kuchynskej utierky. Nechať pol hodinu takto zamotané chladnúť.
- Medzitým vyšľahať šľahačku do tuha so stužovačom a cukrom. Primiešať krémovitý syr.
- Po vychladnutí najskôr odložiť mokrú utierku, potom pomaly odstrániť papier na pečenie. Roládu otvoriť a do vnútra rovnomerne rozložiť plnku.
- Opäť roládu zarolovať a premiestniť na servírovaciu misku tak, aby bol uzáver rolády na spodku. Podľa chuti ozdobiť vrch rolády roztopenou čokoládou.