rolada z maslovej tekvice recept

Rýchla ‘pumpkin’ roláda z maslovou tekvicou

Táto roláda je nielen veľmi rýchlo hotová ale chutí krásne sviežo. Tekvice sa netreba báť, jej chuť necítiť, zato dodá roláde peknú konzistenciu a sviežu chuť.

Potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 100g kr. cukru
  • 100g múky
  • 300g tekvice
  • 200ml šľahačkovej sladkej smotany
  • 1 stužovač smotany
  • 50g pr. cukru
  • 250g jemného krémovitého syru (mascarpone/lučina)

Postup:

  • Vajička vyšľahať s cukrom do tuhej peny. Pridať múku a pomaly primiešať.
  • Tekvicu očistiť a postrúhať na jemno. Tekvicu pridať k cesto a premiešať.
  • Cesto naliať na menší plech (35x24cm) vyložený papierom na pečenie nechať piecť pri 180C ca. 10-15min.
  • Kuchynskú utierku namočiť do vody a vyžmýkať. Hneď po vybratí rolády z trúby, roládu jemne zarolovať aj spolu s papierom na pečenie a zatočiť do kuchynskej utierky. Nechať pol hodinu takto zamotané chladnúť.
  • Medzitým vyšľahať šľahačku do tuha so stužovačom a cukrom. Primiešať krémovitý syr.
  • Po vychladnutí najskôr odložiť mokrú utierku, potom pomaly odstrániť papier na pečenie. Roládu otvoriť a do vnútra rovnomerne rozložiť plnku.
  • Opäť roládu zarolovať a premiestniť na servírovaciu misku tak, aby bol uzáver rolády na spodku. Podľa chuti ozdobiť vrch rolády roztopenou čokoládou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*