HomePecieme Nutella Cheesecake

Nutella Cheesecake

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:,

Kdo má rád chuť nutelli, tomu určite ulahodí aj tento nenáročný a chutný cheesecake.

Na cesto potrebujete:

  • 200g maslových sušienok
  • 2PL kakaa
  • 4PL práškového cukru
  • 100g masla izbovej teploty

Na plnku potrebujete:

  • 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
  • 500g jemného tvarohu
  • 200ml kyslej smotany
  • 3 vajíčka
  • 40g kukuričného škrobu/alebo 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 2PL nutelli
  • 100g kr. cukru

Okrem toho potrebujete:

  • 100ml + 100ml sladkej smotany na šľahanie
  • 100g horkej čokolády
  • 100g jemného krémovitého syru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 stužovač šľahačky
  • 3PL práškového cukru
  • arašídy a ovocie na ozdobenie

Postup:

  • Maslové sušienky rozdtiť na jemný prášok. Na to dať sušienky do uzavtvárateľného pevného mikroténového vrecka a sušienky pobúchať valčekom na cesto.
  • Rozdrtené sušienky premiešať s maslom, kakaom a cukrom a vypracovať kompaktné cesto. Cesto vyrolovať do kruhu, najlepšie na papiery na pečenie alebo silikónovej podložke.
  • Tortovú formy vymažať a cesto potocou papiera preniesť nad formy a preklopiť, papier/podložku odstrániť a cesto zatlačiť rovnomerne na spodok formy ako aj na okraje.
  • Na plnku vyšľahať vajíčka s cukrom do penista. Pridať tvaroh, nutellu, krémovitý syr ako aj smotanu a všetko dobre spolu prešľahať. Na záver primiešať škrob a plnku naliať do predpripravného cesta.
  • Piecť pri 160C ca. 45min. do úplného stuhnutia plnky. Potom cheesecake nechať vychladnúť.
  • Na polevu naliať 100ml šľahačkovej smotany do hrnca. Pridať čokoládu pokrájanú na drobno a na najnižšom ohni pomaly za miešania ohrievať až sa čokoláda roztopí a spojí so smonatnou.
  • Polevu naniesť na vychladnutý cheesecake a nechať aspoň hodinu tuhnúť v chlade. Arašídy naniesť ešte do tekutej polevy aby sa dobre prilepili.
  • Na špičky vyšľahať 100ml šľahačky so stužovačom a pr. cukrom do tuha. Pridať krémovitý syr a prešľahať spolu.
  • Zmes dať do cukrárenskej špričky a pomocou tejto ozdobiť povrch torty. Kdo chce môže na záver špičky ozdobiť drobným ovocím.
Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial