rezy z bielej cokolady recept plnka

Rezy z bielej čokolády

Chutné rezy z plnkou aj polevou z bielej čokolády. Pre všetkých milovníkou tejto bielej dobroty.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 4PL vody
  • 1 štipka soli
  • 200g kr. cukru
  • 120g múky
  • 80g kukuričného škrobu (prípadne 2 balenia vanilkového pudingu)
  • ½ balenia prášku do pečenia

Na Plnku z bielej čokolády potrebujete:

  • 750ml mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku/ zlaté klasy
  • 125g masla izbovej teploty
  • 100 g bielej čokolády
  • 5PL kr. cukru
  • 2 vanilkové cukry

Na polevu potrebujete:

  • 100g bielej čokolády
  • 3PL kokosového tuku

Postup:

  • Bielka vyšľahať s vodou a cukrom do tuhého snehu. Odložiť stranou.
  • Žĺtka prešľahať, pridať múku, škrob, prášok do pečiva, soľ a vypracovať cesto. Do toho postupne primiešať sneh, pritom dbať na to, aby zostala cestu ľahkosť pomalým primiešavaním snehu.
  • Cesto naliať na papierom vyloženú formu na pečenie (ja som použila s veľkosťou 22x30cm) a nechať piecť v predhriatej rúre pri 160⁰C ca.35min.
  • Potom cesto nechať vychladnúť a pozdĺžne prekrojiť na polku. Okolo spodného plátu umiestniť cukrárenskú obruč.
  • Zatiaľ čo cesto chladne si pripravíme plnku. Na to v hrnci zohriať 600ml mlieka spolu s bielou čokoládou pokrájanou na menšie kúsky aby sa ľahšie roztopila.
  • Zvyšné mlieko premiešať s vanilkovým pudingovým práškom, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Priliať do vriaceho mlieka a vytvoriť hustý puding. Ten nechať kompletne vychladnúť.
  • Potom do pudingu primiešať maslo a prešľahať. Plnku naniesť na spodný korpus a na vrch položiť hornú časť piškóty.
  • Nad hrniec s z vodou umiestniť nerezovú misku. Do nej dať na drobno pokrájanú bielu čokoládu a tuk a miešať až sa roztopí. Polevu naniesť na vrchnú piškótu. Potom nechať najlepšie cez noc koláč chladnúť.
  • Kdo chce ešte priozdobiť tmavou čokoládou, ten musí počkať až biela poleve dôkladne vychladne a potom tak ako pri bielej poleve zohriať tmavú čokoládu s kokosovým tukom a tmavou polevou ozdobiť povrch koláča.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*