Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.
Alternatíva- kváskové lievance
Tieto lievance si s malou obmenou môžete pripraviť aj z kvásku (teda bez kvasníc). Nahradte v recepte kvasnice, cukor a mlieko s 1 šálkou (250ml) rozvasu. Zvyšné suroviny použite ako v recepte dole.
Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance
Course: Hrnčekové recepty, Pečieme4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
20g čerstvých kvasníc + 2PL cukru
1 šálka (250) mlieka
1 šálka polohrubej múky
2 vajíčka
1/2 šálky cukru
1/4 šálky oleja
1 čl soli
1 balenie pud. prášku
1 vanilkový cukor
Postup
- Začneme najskôr prípravou kvasnicového kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5 minút až vznikne kvások
- Do vysokej misky (naozaj na to treba väčšiu misku :)) si dáme mlieko , vajíčka a pridáme cukor a olej potom premiešame. Následne pridáme múku, štipku soli a kvások.
- Všetko dobre premiešame, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme pri izbovej teplote pol hodinu oddychovať.
Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista ca. 3 minúty na každej strane. - Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnedne.
Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.