Fazuľová omáčka alebo fazuľový prívarok je na hustejšie pripravená fazuľa, ktorej účelom bolo aj zasýtiť. Tradične je jej chuť kyslastá. Ak je ocot pre vás chuťovo príliš dominantný, môžete ho nahradiť napríklad citrónovou šťavou, ktorá má decentnejšiu kyslosť.
Fazuľová omáčka na kyslo
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 šálka bielej sušenej fazule
1,5l vody
1 bobkový list, čierne korenie v celku, 2 cesnakové strúčiky
soľ
2Pl múky
100ml vody
1čl octu
(kópor)
Postup
- Fazuľu si namočíme na noc. Na to suchú fazľu zalejeme vodou tak, aby presahovala ca. 3 cm nad fazuľou a necháme stáť pri izbovej teplote. Potom ju na ďaľší deň zcedíme z vody a pridáme do hrnca.
- Prilejeme 1,5 litra vody a pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list ako aj cesnakové strúčiky v celku. Privedieme do varu a necháme variť do mäkka. V tlakovom hrnci to trvá hodinu, v normálnom hrnci raz tak dlho (teda ca. 2 hodiny).
- Na záver si v studnej vode rozmiešame múku a vytvoríme zátrepku. Tú nalejeme za stáleho miešania do vrelej polievky aby sa táto zahustila.
- Už len dochutíme octom, príadne na drobno posekaným kôprom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.