Šamrole – trubičky z lístkového cesta plnené vanilkovým krémom

Tento dezert je skvelý pre každého začiatočníka v kuchyni- nielen, že sú veľmi jednoduché na prípravu ale tieto trubičky z lístkového cesta vyzerajú proste elegantne. Šamrole vyžadujú na prípravu malé formičky kúželovitého tvaru, okolo ktorého sa bude neskôr cesto namotávať. Je to jediná položka, čo možno nemáte doma, ale dokážete jednoducho zakúpiť v trafike či domácich potrebách (ja som kupila moje v železiarstve pred rokmi a z času na čas im doprajem premiéru).

Jump to Recipe

Prečo by ste mali tento recept určite vyskúšať

Tieto rohlíčky z lístkového cesta plnené vanilkovým krémom sú úžasnou pochúťkou, ktorá spája vláčnosť lístkového cesta s krémovou bohatosťou vanilkovej náplne. Tento recept ponúka dokonalú rovnováhu chutí a textúr, či už hľadáte jednoduchý, ale poctivý dezert, alebo príjemné občerstvenie k šálke čaju. Vďaka jednoduchej príprave a chutným výsledkom sa tieto rolády z lístkového cesta určite stanú obľúbenými vo vašej kuchyni.

Viac o surovinách

Lístkové cesto – tento polotovar je skvelou surovinou rýchlej kuchyni, ktoré sa oplatí mať doma. Či už v chladenej verzii alebo v mrazenej, vždy skvelá voľba pre rýchle pohostenie či snack.

Pudingový prášok – vybrať môžete akýkoľvek vanilkový puding, ale odporúčam zlatý klas kvôli dodatočnej vanilkovej príchute. Puding dopomôže vytvoreniť krémovitú konzistenciu náplne.

Maslo – Je dôležité aby malo maslo izbovú teplotu. Takisto dbajte na to maslo vyšľahať predtým než do neho pridáta puding, takto sa lepšie suroviny spoja. Maslo dodá krému krásnu konzistenciu a vytvára hladkú a luxusnú štruktúru.

Ako sa tento recept zaručene podarí

Pri rozvaľkávaní lístkového cesta dbajte na to, aby bolo rovnomerne rozvaľkané na požadovanú hrúbku. Použite nôž na pizzu.

Nezabudnite formičky naolejovať, aby sa na ne cesto nenalepilo. Takisto odoberte cesto z formičky až keď cesto úplne vychladne.

Šamrole – trubičky z lístkového cesta plnené vanilkovým krémom

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 balenie lístkového cesta (polotovar)

  • práškový cukor na ozdobu

  • Vanilkový krém
  • 350ml mlieka

  • 1 balenie pudingu zlatý klas

  • 1 vanilkový cukor

  • 100g masla izbovej teploty

  • 4PL kr. cukru

Postup

  • Začneme prípravou cesta. Na to si najskôr vyroľujeme lístkové cesto
  • Cesto potom pokrájame po šírke (aby sme dostali zhruba 10cm dlhé pásy) na hrúbku 1 cm. Ja osobne rada používam na krájanie pizza rezačku,lebo to ide jednoducho, ale samozrejme, že môžete použiť aj nôž.
  • Formičky na pečenie trochu pierkom pomastíme. A potom na každú formičku namotáme jeden pás cesta. Začneme na kraji formičky a pomaly rolujeme cesto okolo tak, aby sa zčasti vždy prekrývalo, až sa dopracujeme na koniec formičky. Koniec cesta spolu stlačíme.
  • Takto pripravené položíme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme piecť pri 200C ca. 20 minút do zlatista.
  • Potom necháme vychladnúť a až vlažné opatrne odoberieme z formičky. Nikdy nie horúce, polámalo by sa nám cesto.
  • Zatiaľ, čo sa šamrole pečú a chladnú si pripravíme plnku. Na to dáme do hrnca zohrievať 300ml mlieka.
  • V šálke si rozmiešame pudingový prášok, cukor a keď mlieko zovrie, vlejem doň túto zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ten necháme úplne vychladnúť.
  • V miske si prešľaháme maslo a potom pridáme studený (to je dôležité) puding a všetko spolu spojíme. Už len dáme plnku do špricky a napln=ime ňou každé vnútro šemrole.
  • Hotové šemrole posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať,

Notes

  • Aby vám puding rýchlo vychladol, vyberte ho zrhnca a rozotrite na väčšiu plochu – napríklad veľký tanier alebo plech. Potom prikryte potravinou fóliou aby povrch nevyschol a nechajte takto 15 minút stáť.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*