Tento dezert je skvelý pre každého začiatočníka v kuchyni- nielen, že sú veľmi jednoduché na prípravu ale tieto trubičky z lístkového cesta vyzerajú proste elegantne. Šamrole vyžadujú na prípravu malé formičky kúželovitého tvaru, okolo ktorého sa bude neskôr cesto namotávať. Je to jediná položka, čo možno nemáte doma, ale dokážete jednoducho zakúpiť v trafike či domácich potrebách (ja som kupila moje v železiarstve pred rokmi a z času na čas im doprajem premiéru).
Jump to RecipePrečo by ste mali tento recept určite vyskúšať
Tieto rohlíčky z lístkového cesta plnené vanilkovým krémom sú úžasnou pochúťkou, ktorá spája vláčnosť lístkového cesta s krémovou bohatosťou vanilkovej náplne. Tento recept ponúka dokonalú rovnováhu chutí a textúr, či už hľadáte jednoduchý, ale poctivý dezert, alebo príjemné občerstvenie k šálke čaju. Vďaka jednoduchej príprave a chutným výsledkom sa tieto rolády z lístkového cesta určite stanú obľúbenými vo vašej kuchyni.
Viac o surovinách
Lístkové cesto – tento polotovar je skvelou surovinou rýchlej kuchyni, ktoré sa oplatí mať doma. Či už v chladenej verzii alebo v mrazenej, vždy skvelá voľba pre rýchle pohostenie či snack.
Pudingový prášok – vybrať môžete akýkoľvek vanilkový puding, ale odporúčam zlatý klas kvôli dodatočnej vanilkovej príchute. Puding dopomôže vytvoreniť krémovitú konzistenciu náplne.
Maslo – Je dôležité aby malo maslo izbovú teplotu. Takisto dbajte na to maslo vyšľahať predtým než do neho pridáta puding, takto sa lepšie suroviny spoja. Maslo dodá krému krásnu konzistenciu a vytvára hladkú a luxusnú štruktúru.
Ako sa tento recept zaručene podarí
Pri rozvaľkávaní lístkového cesta dbajte na to, aby bolo rovnomerne rozvaľkané na požadovanú hrúbku. Použite nôž na pizzu.
Nezabudnite formičky naolejovať, aby sa na ne cesto nenalepilo. Takisto odoberte cesto z formičky až keď cesto úplne vychladne.
Šamrole – trubičky z lístkového cesta plnené vanilkovým krémom
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 balenie lístkového cesta (polotovar)
práškový cukor na ozdobu
- Vanilkový krém
350ml mlieka
1 balenie pudingu zlatý klas
1 vanilkový cukor
100g masla izbovej teploty
4PL kr. cukru
Postup
- Začneme prípravou cesta. Na to si najskôr vyroľujeme lístkové cesto
- Cesto potom pokrájame po šírke (aby sme dostali zhruba 10cm dlhé pásy) na hrúbku 1 cm. Ja osobne rada používam na krájanie pizza rezačku,lebo to ide jednoducho, ale samozrejme, že môžete použiť aj nôž.
- Formičky na pečenie trochu pierkom pomastíme. A potom na každú formičku namotáme jeden pás cesta. Začneme na kraji formičky a pomaly rolujeme cesto okolo tak, aby sa zčasti vždy prekrývalo, až sa dopracujeme na koniec formičky. Koniec cesta spolu stlačíme.
- Takto pripravené položíme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme piecť pri 200C ca. 20 minút do zlatista.
- Potom necháme vychladnúť a až vlažné opatrne odoberieme z formičky. Nikdy nie horúce, polámalo by sa nám cesto.
- Zatiaľ, čo sa šamrole pečú a chladnú si pripravíme plnku. Na to dáme do hrnca zohrievať 300ml mlieka.
- V šálke si rozmiešame pudingový prášok, cukor a keď mlieko zovrie, vlejem doň túto zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ten necháme úplne vychladnúť.
- V miske si prešľaháme maslo a potom pridáme studený (to je dôležité) puding a všetko spolu spojíme. Už len dáme plnku do špricky a napln=ime ňou každé vnútro šemrole.
- Hotové šemrole posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať,
Notes
- Aby vám puding rýchlo vychladol, vyberte ho zrhnca a rozotrite na väčšiu plochu – napríklad veľký tanier alebo plech. Potom prikryte potravinou fóliou aby povrch nevyschol a nechajte takto 15 minút stáť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.