Domáce Gnocchi so syrovou omáčkou

Domáce Gnocchi so syrovou omáčkou

Sú potraviny ktoré by som nikdy hotové nekúpila, ani nie preto, že sú nedostupné, skôr preto, lebo sa dajú za pár minút bez námahy pripraviť doma a chutia neporovnatelne lepšie ako kupované. Kdo teda ešte neskúsil pripraviť domáce gnocci, tomu môžem len odporučiť – skúste to a som o tom presvedčená, že už viac ich kupovať nebudete. Mojou obľúbenou prílohou je syrová omáčka a pečená zelenina.

Suroviny na gnocchi

  • 500g zemiakov alebo zemiakovej kaše
  • 2 vajíčka
  • 1 PL soli
  • 220g polohrubej alebo hrubej múky
  • Maslo na pomastenie

Suroviny na omáčku

  • 2Pl masla
  • 2PL hl. múky
  • 150ml vody/vávaru
  • 100ml sladkej smotany
  • 50g postrúhaného syru (napr. parmezán)
  • soľ, čierne korenie, (červená paprika), bylinky podľa chuti

Postup:

  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a potom.v osolenej vode varíme 15-20 minút do mäkka.
  • Potom zemiaky zlejeme z vody a necháme kompletne vychladnúť. Ak spracujete zemiakovú kašu môžete kroky 1 a 2 predkočiť.
  • Medzitým vo veľkom hrnci necháme zovrieť 2 l vody.
  • Následne pretlačíme zemiaky zemiakovým lisom na kašu.
  • Pridáme vajíčka, soľ a postupne pridávame múku. Miesime až vznikne vláčne, ale ešte mierne lepivé cesto. Cesto musí ostať lepivé aby neskôr ňoky boli nadýchané, pridaním príliš veľa múky by ostali tvrdé.
  • Pomúčime si pracovnú dosku a cesto rozdelíme na 6 kusov.
  • Každý kus potom vygúľame na šúľec a ten rozrežeme na ca 1 cm hrubé kúsky.
  • Potom v rukách z kúskov vyformujeme guľky, ktoré kladieme na pomúčený tanier alebo plech. Kdo chce, môze do guliek vtlačiť tvar pomocouu vidličky, ja však najradšej robím guľky bez vzoru.
  • Takto pripravené necháme 10 minút schnúť a potom kladieme do vriacej vody.
  • Tam varíme 2-3 minúty pokiaľ vyplávajú na povrch. Potom zlejeme z vody.
  • Na záver polejeme olejom alebo roztopeným maslom.
  • Na omáčku v hrnci zohrejeme maslo a múku. Keď sa spoja, zalejeme studenou vodou alebo vývarom. Dobre roztrepeme a vrátime na sporák,
  • Potom prilejeme smotanu a dochutíme soľou, korením a bylinkami. Necháme za miešania zovrieť.
  • Potom už len pridáme syr a necháme krátko roztopiť.
e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*