Polievka z jarnej cibuľky a byliniek

Polievka z jarnej cibuľky a byliniek

Jarná cibuľka už v skutočnosti nepatrí jari ale dá sa kúpiť celoročne, inak ako za môjho detstva. U mňa je väčšinou jeden zväzok vždy v chladničke lebo obľubujem jej chuť najmä v nátierkach, či dipoch, ale takisto pri varení je skvelou zeleninou. Tak aj v tejto jednoduchej bielej polievke.

Výhody varenia tejto polievky

Čerstvosť

Vďaka jarnej cibuľke a rôznym čerstvým bylinkám sa v tejto polievke naplno využijú sezónne produkty v čase ich najväčšieho rozmachu.

Bohaté na živiny

Jarná cibuľka a čerstvé bylinky sú nielen plné chuti, ale aj dôležitých vitamínov, minerálov a antioxidantov. Od vitamínu C v jarnej cibuľke po protizápalové vlastnosti byliniek, ako je petržlen a koriander, každá zložka tejto polievky ponúka nespočetné množstvo zdravotných výhod, ktoré prispievajú k celkovej pohode.

Všestrannosť

Jednou z najväčších výhod tejto polievky je jej všestrannosť. Hoci recept poskytuje základ z jarnej cibuľky a byliniek, možno ho ľahko prispôsobiť individuálnym preferenciám a diétnym obmedzeniam. Či už uprednostňujete pridanie ingrediencií bohatých na bielkoviny, ako je kuracie mäso alebo tofu, alebo upravíte korenie podľa vlastnej chuti, táto polievka nabáda ku kreativite a experimentovaniu v kuchyni.

Jednoduchá príprava

Táto polievka je vďaka hŕstke čerstvých surovín a minimálnemu času varenia ideálna na náročné všedné večery alebo lenivé víkendové popoludnia. Vďaka jednoduchej a bezproblémovej príprave si môžu domáci kuchári všetkých úrovní vychutnať uspokojenie z vytvorenia zdravého domáceho jedla bez stresu a starostí.

Upokojujúce teplo

Misa horúcej polievky má v sebe niečo upokojujúce, najmä ak je plná jasných chutí jarnej cibuľky a byliniek. Či už si ju vychutnáte ako ľahký obed, upokojujúce predjedlo alebo výživnú večeru, táto polievka poskytuje teplo a pohodlie telu aj duši, čo z nej robí dokonalý protijed na chladné jarné večery alebo daždivé dni.

Suroviny:

  • 1 zväzok jarnej cibule
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 2l vody alebo vývaru
  • soľ, čierne korenie, drtená rasca
  • 100ml sladkej smotany
  • čerstvé bylinky – tyminán, oregano, petržlenová a zelerová vňať (celkovo asi za šálku)
  • (citrónová šťava)

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na menšie kusy a bielu časť  dáme opekať do hrnca do zlatista.
  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do hrnca.
  • Potom zalejeme zeleninu vodou alebo vývarom a pridáme tiež zelenú časť cibuľky, trochu si odložíme stranou neskôr na servírovanie.
  • Osolíme, okoreníme čierným korením a rascou a necháme prikryté variť 25 minút na nízskom ohni.
  • Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme smotanu.
  • Bylinky si posekáme na jemno a pridáme k polievke.
  • Komu sa žiada môže polievku dochutiť citrónovou šťavou pre dodatočnú arómu a miernu kyslosť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Máte radi čokoládu? Ak je odpoveď áno, tak tento recept vás nadchne. Spája chuť Brownies a sušienok cookies do tejto lahôdky vhodnej aj an výlety. Moja šálka mala rozmer 250ml.


  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*