Domáce Gnocchi so syrovou omáčkou

Domáce Gnocchi so syrovou omáčkou

Sú potraviny ktoré by som nikdy hotové nekúpila, ani nie preto, že sú nedostupné, skôr preto, lebo sa dajú za pár minút bez námahy pripraviť doma a chutia neporovnatelne lepšie ako kupované. Kdo teda ešte neskúsil pripraviť domáce gnocci, tomu môžem len odporučiť – skúste to a som o tom presvedčená, že už viac ich kupovať nebudete. Mojou obľúbenou prílohou je syrová omáčka a pečená zelenina.

Suroviny na gnocchi

  • 500g zemiakov alebo zemiakovej kaše
  • 2 vajíčka
  • 1 PL soli
  • 220g polohrubej alebo hrubej múky
  • Maslo na pomastenie

Suroviny na omáčku

  • 2Pl masla
  • 2PL hl. múky
  • 150ml vody/vávaru
  • 100ml sladkej smotany
  • 50g postrúhaného syru (napr. parmezán)
  • soľ, čierne korenie, (červená paprika), bylinky podľa chuti

Postup:

  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a potom.v osolenej vode varíme 15-20 minút do mäkka.
  • Potom zemiaky zlejeme z vody a necháme kompletne vychladnúť. Ak spracujete zemiakovú kašu môžete kroky 1 a 2 predkočiť.
  • Medzitým vo veľkom hrnci necháme zovrieť 2 l vody.
  • Následne pretlačíme zemiaky zemiakovým lisom na kašu.
  • Pridáme vajíčka, soľ a postupne pridávame múku. Miesime až vznikne vláčne, ale ešte mierne lepivé cesto. Cesto musí ostať lepivé aby neskôr ňoky boli nadýchané, pridaním príliš veľa múky by ostali tvrdé.
  • Pomúčime si pracovnú dosku a cesto rozdelíme na 6 kusov.
  • Každý kus potom vygúľame na šúľec a ten rozrežeme na ca 1 cm hrubé kúsky.
  • Potom v rukách z kúskov vyformujeme guľky, ktoré kladieme na pomúčený tanier alebo plech. Kdo chce, môze do guliek vtlačiť tvar pomocouu vidličky, ja však najradšej robím guľky bez vzoru.
  • Takto pripravené necháme 10 minút schnúť a potom kladieme do vriacej vody.
  • Tam varíme 2-3 minúty pokiaľ vyplávajú na povrch. Potom zlejeme z vody.
  • Na záver polejeme olejom alebo roztopeným maslom.
  • Na omáčku v hrnci zohrejeme maslo a múku. Keď sa spoja, zalejeme studenou vodou alebo vývarom. Dobre roztrepeme a vrátime na sporák,
  • Potom prilejeme smotanu a dochutíme soľou, korením a bylinkami. Necháme za miešania zovrieť.
  • Potom už len pridáme syr a necháme krátko roztopiť.
e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*