Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_ Chrumkavé žemličky s karamelizovanou cibuľkou_recept

Chrumkavé žemličky s karamelizovanou cibuľkou, hrnčekový recept

Tento recept na chrumkavé žemličky s cibuľkou mám od mojej svorky a je to výborné pečivo či už ako hlavný pokrm ale takisto vhodné na cesty či na jedenie vonku počas pikniku či výletov. Ak cibuľu nemáte radi, môžete ju samozrejme nahradiť inou zeleninou, základné cesto na žemličky je tak lahodné, že to zaiste bude veľká dobrota.

Suroviny na cesto:

  • 1/2 balenia (500 g) múky
  • 1 šálka oleja
  • 2 čajové lyžičky bieleho jogurtu
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 polievková lyžica cukru na droždie
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička soli
  • približne 2 čajové šálky mlieka

Suroviny na plnku:

  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 2 rajčiny
  • 1Pl paprikového (alebo rajčinového) pretlaku
  • čili
  • 2Pl sézamu

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
  • Mlieko aj maslo by mali mať izbovú teplotu.
  • Do misky si nasypeme múku a kvások. Okrem toho pridáme do misky mlieko, jogurt, olej a soľ a dobre premiešame.
  • Vymiesime elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke). Cesto miesime ca. 5-10 minút.
  • Cesto necháme prikryté pol hodinu oddychovať.
  • Potom vyroľujeme z neho valec a ten rozkrájame na 1cm hrubé pláty. Tie potom formujeme na hruhy, ktoré pokladieme na plech a do ktorých potom urobíme v strede priehlbinu.
  • Na plnku si postrúhame rajčiny, pridáme cibuľku pokrájanú na drobno ako aj paprikovú pastu, čili a sézam.
  • Potom do priehlbinky dáme za 1PL cibuľovej zmesy. Prikryté utierkou necháme ešte pol hodinu oddychovať.
  • Následne pečieme pri 180C ca. 25 minút do churmkava.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]


  • Plnený baklažán

    Plnený baklažán

    Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]


  • Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*