Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Malinové rezy s vanilkovým krémom_recept

Malinové rezy s vanilkovým krémom

Počas zimy je čerstvého ovocia pomenej, o to viac sa vždy poteším mojím mrazeným zásobám drobného ovocia z leta, ktoré sa výborné hodí aj na prípravu koláčov. Tentoraz som použila mrazené maliny na tieto lahodné rezy s vanilkovým krémom.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 160g hl. múky
  • 40g vanilkového pudingového prášku (1 balenie)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml roztopeného masla alebo oleja
  • 100ml vody

Ostatné suroviny:

  • 450ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku zlatý klas
  • 4 PL kr. cukru
  • 1/2 masla izbovej teploty
  • 300g malín
  • 500g vody/malinovej šťavy
  • 2 balenia červeného tortového želé (na 1/2l tekutiny)
  • 4Pl kr cukru

Postup:

  • Trúbu si zapneme a necháme vyhrievať na 160C.
  • Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Odložíme stranou. Potom vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista.
  • K žĺtkom pridáme roztopené a vychladnuté maslo, prášok do pečiva, vodu, múku a pudingový prášok a vypracujeme hladké cesto. Na záver primiešame bielkový sneh.
  • Veľký plech na pečenie (môj má 33*22cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto nalejeme na plech a necháme piecť ca. 35min. do zlatista.
  • Medzitým dáme do hrnca 400ml mlieka a necháme zovrieť. Zvyšné mlieko zmiešame s pudingovým práškom a cukrom. Keď mlieko zovrie, nalejeme doňho zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme kompletne vychladnúť.
  • Maslo vyšľaháme najskôr samotné a potom doneho postupne pridávame vychladnutý puding. Je dôležité to robiť takto a nie opačne, aby ste sa vyhli možným kúskom masla, ktoré sa nerovnomerne premiešajú s pudigom.
  • Vanilkovú plnku potom nanesieme na koláč, okolo ktorého sme si umiestnili cukrárenskú obruč a potom ho necháme pol hodinu chladiť.
  • Medzitým si do hrnca dáme polovičku malín spolu s vodou a dochutíme cukrom. Pridáme tortové želé a zohrievame za stáleho miešania až vznikne hustá zmes.
  • Zvyšné maliny pridáme ku koncu varenia aby sa nerozpadli len mierne nahriali (to predĺži ich životnosť ale tiež nezničí ich tvar).
  • Želé nalejeme na piškótu a necháme ďaľšie 3-4 hodinu, najlepšie však cez noc, tuhnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Malinové rezy s vanilkovým krémom

Počas zimy je čerstvého ovocia pomenej, o to viac sa vždy poteším mojím mrazeným zásobám drobného ovocia z leta, ktoré sa výborné hodí aj na prípravu koláčov. Tentoraz som použila mrazené maliny na tieto lahodné rezy s vanilkovým krémom. Suroviny na cesto: Ostatné suroviny: Postup:

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


  • Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*