Vyskušali ste už niekedy z banánov pripraviť krém? Ak nie, dobrá správa. Nielen, že sa dajú banány tepelne spracovať, ale aj takto vzniknutý krém bude mať hladkú a jemnú konzistenciu a vďaka tepelnej úprave banánov vám vydrží aj niekoľko dní. Piekla som v klasickej forme o veľkosti 33/25cm a na meranie som použila hrnček s objemom 250ml.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka kr. cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1,5 hrnčeka hladkej alebo polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka vody
Suroviny na banánový krém:
- 3-4 banány
- 1/2 hrnčeka kr. cukru
- 1/2 hrnčeka vody
- citrónová šťava z 1/2 citróny
- 2 žĺtky
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
- kakao na ozdobu
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
- Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme vodu. Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ca. 35 minút.
- Necháme vychladnúť, potom umiestníme okolo cesta cukrárenckú obruč.
- Zatial si pripravíme plnku. Na to ošúpeme banány a pokrájame ich na hrubé kusy, ktoré dáme do hrnca.
- Polejeme citrónom a pridáme cukor a potom začneme za stáleho miešania variť po dobu 5 minút, až sa rozpadnú na kašu.
- V mlieku si rozmiešame pudingový prášok a žĺtka a zmes prilejeme k horúcim banánom a uvaríme hustú zmes. Ak nieje dostatočne hladká, môžeme ju rozmixovať do hladka ponorným mixérom. Potom ju necháme asi hodinu chladiť až bude úplne vychladnutá.
- Maslo si vyšľaháme mixérom a potom postupne k maslu pridávame vychladnuté banány až sa všetko spojí do hladkej plnky.
- Tú nanesieme na vychladnuté cesto a povrch buď polejeme čokoládou alebo posypeme kakaom a takto necháme aspon 2 hodiny stáť v chladničke predtým, než budeme rezy krájať a servírovať.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu
Určite poznáte zmesky na pečenie, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch. Ale vedeli ste, že takúto zmes si viete ľahko pripraviť aj doma do zaváraninového pohára a nielen tak vytvoriť chutný ale aj super praktický darček. Okrem suchých položiek už len priložíte lístok s mokrými položkami a krátkymi inštrukciami k […]
-
Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii
Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]
-
Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom
Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]
Ako ovplyvňuje pridanie citrónovej šťavy a cukru do banánovej plnky celkovú chuť dezertu? Visit Us Telkom University
Dobrý den, citrón zabráni v tom, aby banány zhnedli.