Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky.
Suroviny:
- 1 balenie dlhých piškót (asi 20ks)
- 4 PL cukru
- 1 balenie kyslej smotany
- 250g jemného tvarohu
- kôra z 1/2 citróna
- 4PL kr. cukru
- 200g drobného ovocia -maliny, ríbezle, čerešne (kľudne aj mrazených)
- 50ml džemu
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dvoch dlhých piškót položených vedľa seba alebo položených na šírku.
- Tvaroh zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Môžeme pridať aj vanilkový cukor.
- Na dno nádoby potom poukladáme prvú vrstvu piškót a na tu dáme 1/2 tvarohove zmesy.
- Džem zohrejeme v hrnci alebo v mikrovnke a nanesieme na tvarohovú vrstvu. Namiesto džemu môžete použiť aj rozvar z ovocia.
- Nasleduje druhý vrstva a zvyšný tvaroh.
- Pri tomto dezerte je dôležité dopriať piškótom čas aby zvhli. Na to je dobre takto pripravený dezert najskôr na niekoľko hodín dať do chladničky, optimálne aspoň na 4 hodiny.
- Na záver ozdobíme vrch čerstvým drobným ovocím prípadne bielou čokoládou a môžeme podávať.
- Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu
- Kysnuté lievance s ovocím – Videorecept
- Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom
- Torta pre malé princezné
- Zamatové nepečené vanilkové rezy
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.