Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Čokoládová torta s figami - jesenné pokušenie

Čokoládová torta s figami – jesenné pokušenie

Čokoláda a figy spolu skvelo pasujú a to nielen farebne ale aj chuťovo. Ak patríte k tým, čo figy obľubujú, tak si nenechajte újsť príležitosť na tento skvelý jesenný dezert.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 160g hl.múky
  • 40g kakaa
  • 100ml oleja
  • 100ml vody

Ostatné suroviny:

  • 300g mascarpone syru alebo jemného krémovitého syru
  • 200ml mlieka
  • 1 puding šľahaný za studena s čokládovou príchuťou
  • 1 stužovač šľahačky
  • 2ks vanilkový cukor
  • 2PL nutelly
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100g tmavej čoklády
  • 500g zrelých fíg
  • Postup
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
  • Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto vylejeme do kruhovej tortovej vymastenej formy na pečenie (priemer 24 alebo 26cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
  • Potom vyberieme upečené cesto a necháme ho vychladnúť. Keď je korpus studený, prekrojíme ho pozdĺžne na 3 diely.
  • Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko so pudingom za studena a vanilkovým cukrom ako aj stužovačom šlahačky do tuha. Pridáme mascarpone a nutellu dobre premiešame.
  • 1/3 plnky nanesieme na spodný korpus a naňho položíme druhé cesto. Toto zopakujeme aj z tretím dielom a aj ten potrieme po povrchu zvyšnou plnkou.
  • Na záver si vyrobíme polevu. Na to zohrejeme šľahačkovú smotanu (nesmie zovrieť len sa nahriať), pridáme na malé kúsky pokrájanú čokoládu a dobre premiešame, až pokiaľ vznikne hladká tekutá poleva. Tú pomocou lyžičky nanesieme na vrch torty a rozotrieme.
  • Tortu necháme najlepšie niekoľko hodín v chlade stuhnúť.
  • Figy si pokrájame na plátky a tieto priložíme po stranách torty. Zvyšné figy pokrájame na mesiačiky a ozdobíme nimi vrch torty.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*