Chutná príloha alebo aj hlavný pokrm.
Suroviny:
- 2 väčšie baklažány
- 1 PL balsanica
- 50ml kvalitného oleja (napríklad olivový)
- čerstvé bylinky podľa chuti (napr. petržlen)
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ, čierne korenie,
- čerstvé červené čili (alebo červená paprika)
- 2-3PL oleja
Postup:
- Baklažán umyjeme, konce odrežeme a potom ostrým nožom pokrájane na tenké (asi tak 2-3mm) dlhé pláty.
- Panvicu s teflónovým dnom alebo grilovaciu panvicu zohrejeme a potom pridáme olej.
- Na panvicu kladieme baklažánové pláty s odtsupom a necháme ich na sucho (teda bez oleja) ca. 2 minúty na každej strane opiecť do hnedista.
- Opekáme ich postupne, každý plát by mal mať priamy kontakt s panvicou.
- Takto pripravené baklažánové plátky odložíme stranou, tak aby sa neprekrývali a každý mal na podnose svoje miesto.
- Na marinádu zmiešame olej, balsanico, soľ, čierne korenie, čili, roztlačený cesnak s petržlenom posekaným na drobno.
- Marinádu potom nanesieme na ešte horúce baklažány a takto ich necháme aspoň 5-10 minút stáť, aby sa marináda vsiakla.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.