Ostalo vám staršie pečivo? Vianočka či makovka alebo aj iné biele pečivo sa dajú výborne spracovať do chlebového pudingu. Príprava je veľmi jednoduchá a použiť môžete ovocie podľa chuti. Ja som zvolila kombináciu jablka, čučoriedok a malín.
Suroviny:
- 5-6ks staršieho pečiva (najlepšie biele pečivo – rožky, žemliky, toastový chlieb, vianočka, makovky atď.)
- 500ml mlieka (rastlinné mlieko)
- 50g mäkkého masla
- 5PL kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 celé vajíčka
- ovocie- 1 jablko, 50g malín, 50g čučoriedok
Postup:
- Začneme prípravou pečiva. To si pokrájame na kocky a vložíme do vysokej misky.
- Jablko ošúpeme a takisto ho pokrájame na kocky, pridáme k pečivu.
- V inej miske si premiešame mlieko, vajíčka, cukor a vanilkový cukor a zmesiu polejeme pečivo. Dobre premiešame.
- Zapekaciu nádobu vymastíme a potom do nej nasypeme pečivo s jablkami a pridáme drobné ovocie.
- Povrch zarovnáme a pomažeme ho maslom po celej ploche
- Už len necháme zapekať pri 160°C ca. 35 minút do zlatista a chrumkava.
- Servírujeme posypaný práškovým cukrom, ideálne chutí s vanilkovou zmrzlinou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.