Cuketové rizotto s baby špenátom a parmezánom

Táto čisto zelená pochúťka chutí výborne najmä čerstvo servírovaná. Na risotto odporúčam použiť špeciálnu risottovú ryžu, ktorá má veľký podiel škrobu. Vďaka tomu získa risotto potom krásnu krémovitosť. Z tohto dôvodu aj škrob z ryži nevymývame, lebo je žiadaný.

Suroviny:

  • 2 menšie cukety
  • 1 šálka rizoto ryže
  • 1 cibuľa
  • 5 šálok vývaru (napríklad zeleninový)
  • 2 PL masla
  • 50g postrúhaného syru (paremzán, gouda.. na aký máte chuť)
  • olej
  • 1 šálka baby špenátu
  • soľ, čierne korenie
  • 1čl citrónovej šťavy

Postup:

  • Cuketu si ošistíme, postrúhame na jemno a osolíme. Necháme stáť.
  • V hrnci si na troche oleja opražíme cibuľku pokrájanú na drobno do zlatista.
  • Pridáme ryžu (túto neumyjeme!).
  • Zalejeme 2 naberačkami vývaru a najnižšom stupni varíme 5-10 minút až sa vývar vsiakne do ryži.
  • Potom opäť prilejeme vývar a tento postup opakujeme až je ryža mäkká a vývar spotrebovaný. To trvá ca. 40 minút.
  • Cuketu dáme do sítka a zbavíme ju šťavy.
  • Na záver pridáme k ryži cuketu, postrúhaný syr (parmezán) ako aj maslo a trochu citrónovej šťavy. Takisto pridáme listy špenátu v celku.
  • Dobre premiešame ale už ďalej nevaríme. Ak treba dochutíme soľou prípadne čiernym korením.
  • Servírujeme ešte horúce posypané syrom či pokvapkané olivovým olejom.
e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Už ste varili risotto?

O tom, ako pripraviť správne risotto, krok za krokom sa dozviete aj v mojom kurze varenia o prílohách, ktorý bude čoskoro dostupný na mojej stránke.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*