Super jednoduchá krémová syrová omáčka s cestovinami a k tomu aromatická pečená cuketa. Super jednoduchý pokrm uprostred týždňa a všetko za menej ako 20 minút.
Suroviny:
- 1/2 balenia cestovín
- 1l vody
- soľ
- 2PL múky
- 2PL masla
- 100ml vývaru
- 100ml mlieka
- 100g tvrdého syru
- čierne korenie
- pažítka
- cuketa
Postup:
- Vodu na cestoviny necháme zovrieť potom osolíme. Vložíme cestoviny a necháme variť 10 minút do mäkka.
- Cuketu pokrájame na malé kocky a dáme do panvice na oleji pomaly opekať do zlatista. Osolíme.
- Medzitým si v panvici nahrejeme maslo a múku až sa spoja. Zalejeme studeným vývarom a dobre premiešame.
- Následne pridáme mlieko ako aj postrúhaný syr a miešame, až sa všetko spolu spojí.
- Na záver dochutíme soľou, čiernym korením a pažítkou.
- Cestoviny zlejeme z vody a pridáme k omáčke.
- Na záver servírujeme s opečenými kúskami cukety.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: