Super čokoládový brownie koláč, hrnčekový recept

Máte radi čokoládu? Tak tento jednoduchý hrnčekový koláč s čokoládou vás nadchne. Na meradnie som použila hrnček s objemom 300ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1 balenie (100g tmavej čokolády)
  • 1/2 masla (125g)
  • 2PL kakaa
  • 1/2 hrnčeka acidofilného mlieka
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1čl prášku do pečiva
  • 2Pl chia semiačok
  • 1 balenie (100g) čokolády na polevu

Postup:

  • Začneme tým, že maslo a čokoládu dáme do hrnca a pomaly ich zohrievame, až sa všetko spojí a roztopí.
  • Pridáme ešte do zmesi kakao a necháme vychladnúť (to je dôležité, inak by nám vznikla neskôr praženica).
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom minimálne 5 minút do penista.
  • Pridáme čokoládovú zmes ako aj múku a prášok do pečiva.
  • Spolu premiešame. Na záver pridáme acidofilné mlieko a chia semiačka (alternatívne mak alebo orechy) a dáme piecť pri 180C na ca. 45-50 minút. Ku koncu pečenia môžeme prikryť alobalom.
  • Po upečení necháme vychlanúť a potom vyberieme z formy.
  • Čokoládu na polevu dáme do misky, ktorý položíme nad hrniec s vodou a nad parou necháme roztopiť.
  • Nanesieme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*