Nepečený cheesecake s višňami

Táto kombinácia sa mi akosi hodí do leta, vysokých teplót a takým tým ľahkým dezertom, ktoré chutia aj pri horúcom počasí. A višne či čerešňe, to sú moje. Či už čerstvé, alebo zavárané či mrazené, určite ich nájdete u mňa doma práve pre takéto skvelé dezerty v zásobe.

Suroviny:

  • 1 balenie maslových keksíkov (150g)
  • 50g masla izbovej teploty
  • 4PL kr. cukru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 4Pl pr. cukru
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 200g tmavej čokolády
  • 250ml jemného krémovitého syru alebo tvarohu
  • 50g pr. cukru
  • 1 balenie želatíny + 3Pl vody
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Začneme korpusom. Na to dáme maslové keksy do veľkého sáčku čo sa dá uzavrieť a valčekom na cesto ich rozmrvíme na jemno. ALternatívne môžete nechať keksy posekať aj v kuchynskom robote na jemno. Dáme do misky.
  • Pridáme tiež maslo a práškový cukor. Rukamy vypracujeme lepivé cesto, ktoré natlačíme do tortovej formy alebo formy na tarte (24 alebo 26cm). Pritom rukamy tvarujeme cesto tak, aby sa dostalo aj na okraje formy. Dáme na 30 minút chladiť do chladničky.
  • Želatínu dáme do hrnca s troškou vody a potom hrniec kratučko (30sek) nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí.
  • Jemný krémovitý syr alebo tvaroh zmiešame s cukrom a vanilovým cukrom a pridáme želatínu. Dobre rozmiešame a nalejeme na stuhnuté cesto. Necháme chladiť aspoň 2 hodiny.
  • Na záver už len dáme krátko variť višne spolu s vodou, cukrom a tortovým želé.
  • Zmes nanesieme na vrch stuhnutého cheesecaku.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Plnené lístkové cesto so šunkou

    Plnené lístkové cesto so šunkou

    Toto plnené lístkové cesto je chutným rýchlym snackom, hotový z jedného pekáča za menej ako pol hodinu. Servírovaný so šalátom je to aj chutný obed či večera pripravená celkom bez námahy.


  • Hrnčekové čokoládové rezy s kávou

    Hrnčekové čokoládové rezy s kávou

    Tieto rezy sú fantastickou kombináciou šťavnatej hrnčekovej piškóty a lahodnej čokoládovej šľahačky. Všetko veľmi nenáročné na prípravu a dokonca aj bez váženia. Ak hľadáte zákusok ktorý vyzerá ako z cukrárne ale vy s ním budete mať minimum roboty tak je to výborný recept pre vás. Recept


  • Najchutnejšie slonie slzy

    Najchutnejšie slonie slzy

    Táto roláda má pre mňa nezabudnutelný názov, totiž ako dieťa som naozaj verila, že tam je kus slona a tak som sa mu dosť vyhýbala. To je tak keď ľudia vymyslia také milé pomenovania na sladkosti :). Moje deti ten názov nepoznajú zato si pýtajú tú skvelú roládu s banánom […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*