Nepečený cheesecake s višňami

Táto kombinácia sa mi akosi hodí do leta, vysokých teplót a takým tým ľahkým dezertom, ktoré chutia aj pri horúcom počasí. A višne či čerešňe, to sú moje. Či už čerstvé, alebo zavárané či mrazené, určite ich nájdete u mňa doma práve pre takéto skvelé dezerty v zásobe.

Suroviny:

  • 1 balenie maslových keksíkov (150g)
  • 50g masla izbovej teploty
  • 4PL kr. cukru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 4Pl pr. cukru
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 200g tmavej čokolády
  • 250ml jemného krémovitého syru alebo tvarohu
  • 50g pr. cukru
  • 1 balenie želatíny + 3Pl vody
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Začneme korpusom. Na to dáme maslové keksy do veľkého sáčku čo sa dá uzavrieť a valčekom na cesto ich rozmrvíme na jemno. ALternatívne môžete nechať keksy posekať aj v kuchynskom robote na jemno. Dáme do misky.
  • Pridáme tiež maslo a práškový cukor. Rukamy vypracujeme lepivé cesto, ktoré natlačíme do tortovej formy alebo formy na tarte (24 alebo 26cm). Pritom rukamy tvarujeme cesto tak, aby sa dostalo aj na okraje formy. Dáme na 30 minút chladiť do chladničky.
  • Želatínu dáme do hrnca s troškou vody a potom hrniec kratučko (30sek) nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí.
  • Jemný krémovitý syr alebo tvaroh zmiešame s cukrom a vanilovým cukrom a pridáme želatínu. Dobre rozmiešame a nalejeme na stuhnuté cesto. Necháme chladiť aspoň 2 hodiny.
  • Na záver už len dáme krátko variť višne spolu s vodou, cukrom a tortovým želé.
  • Zmes nanesieme na vrch stuhnutého cheesecaku.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    V predchádzajúcich príspevkoch som vám popísala, prečo je kváskový chlieb zdravší ako kvasnicový a že kváskovanie nemusí byť komplikované ak vyskúšate moju hrnčekovú metódu. Ak ste už začali vyrábať váš kvások podľa môjho postupu tak od dňa 5-7 je kvások pripravený na pečenie. A na taký základný chlebík vám prikladám […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*