Nepečený cheesecake s višňami

Táto kombinácia sa mi akosi hodí do leta, vysokých teplót a takým tým ľahkým dezertom, ktoré chutia aj pri horúcom počasí. A višne či čerešňe, to sú moje. Či už čerstvé, alebo zavárané či mrazené, určite ich nájdete u mňa doma práve pre takéto skvelé dezerty v zásobe.

Suroviny:

  • 1 balenie maslových keksíkov (150g)
  • 50g masla izbovej teploty
  • 4PL kr. cukru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 4Pl pr. cukru
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 200g tmavej čokolády
  • 250ml jemného krémovitého syru alebo tvarohu
  • 50g pr. cukru
  • 1 balenie želatíny + 3Pl vody
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Začneme korpusom. Na to dáme maslové keksy do veľkého sáčku čo sa dá uzavrieť a valčekom na cesto ich rozmrvíme na jemno. ALternatívne môžete nechať keksy posekať aj v kuchynskom robote na jemno. Dáme do misky.
  • Pridáme tiež maslo a práškový cukor. Rukamy vypracujeme lepivé cesto, ktoré natlačíme do tortovej formy alebo formy na tarte (24 alebo 26cm). Pritom rukamy tvarujeme cesto tak, aby sa dostalo aj na okraje formy. Dáme na 30 minút chladiť do chladničky.
  • Želatínu dáme do hrnca s troškou vody a potom hrniec kratučko (30sek) nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí.
  • Jemný krémovitý syr alebo tvaroh zmiešame s cukrom a vanilovým cukrom a pridáme želatínu. Dobre rozmiešame a nalejeme na stuhnuté cesto. Necháme chladiť aspoň 2 hodiny.
  • Na záver už len dáme krátko variť višne spolu s vodou, cukrom a tortovým želé.
  • Zmes nanesieme na vrch stuhnutého cheesecaku.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*