Deti sa ma pýtali, že čo nezdravé som ako dieťa mala rada ja? Moja mama totiž každý deň vyvárala a tak sme jedli domáce, tých nezdravých pokrmov sme si moc neužili. Zato keď sme išli v lete na chatu, mohli sme si tam kúpiť v stánku vyprážaný syr a poviem vám, ako deti sme sa ho nevedeli dojesť. Samozrejme, nieje to nič komplikované. Môj trik je, že múku a vajíčko nedávam len raz ale dvakrát, a až potom strúhanku, tak žiaden druh syra nikdy nevytečie.
Suroviny:
- Na osobu 100g syra (použiť môžete camember, hermelín alebo tvrdšie druhy ako gouda či ementál)
- 2 vajíčka
- soľ, čierne korenie
- hladkú múku (1-2 šálky)
- strúhanku (1-2 šálky)
- olej na vyprážanie
Postup:
- Čo treba zohľadniť pred prípravou – Je dobré keď je syr pre obaľovaním ešte studený, najlepšie priamo z chladničky.
- Syr pokrájame na kusy aké chceme obaľovať. V prípadne camember či hermelínu použijeme celý krúžok, netreba nič krájať.
- V panvici zovrieme olej a potom znížime teplotu.
- Vložíme syr a pomaly ho opekáme z oboch strán ca. 5 minút do zlatista.
- Na odkvapkanie prebytočného tuku ho môžeme položiť hotový syr na kuchynskú utierku.
- Mojou obľúbenou prílohou sú pečené zemiaky z trúby a majonéza.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.