Už ste niekedy pridali tvaroh priamo do cesta? Dodá mu to na šťavnosti, podobne ako pri pridaní jogurtu k piškótovému cestu. Tento koláč je veľmi rýchly a celkom bez váženia.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1 balenie hrudkovitého tvarohu (200g)
- 1/2 šálky masla izbovej teploty
- 1/2 šálky kr. cukru + 4PL kr. cukru (pre tvaroh)
- kôru z pomaranču alebo citróna
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1/2 šálky mlieka
- 1,5 šálky krupice
- drobné ovocie ca. 200g – marhuľe, čučoriedky, černice, jahody (čo máte po ruke)
Postup:
- Vajíčka premiešame s cukrom a pridáme maslo. Dobre prešľaháme.
- Tvaroh si premiešame so zvyšným cukrom, a pridáme citrónovú /pomarančovú kôru
- Následne pridáme k vajíčkam. Primiešame tiež prášok do pečiva, krupicu a mlieko a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme na vymastený plech (môj mal 33*30cm) a po povrchu cesta rozložíme rovnomerne ovocie.
- Dáme piecť pri 160C na ca. 30 minút.
Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.