Leto a horúce teploty si vyslovene žiadajú ľahké pokrmy. Pre mňa je leto obdobím kedy povyťahujem všetky recepty na prívarky, šaláaty a slané koláče ako quiche, ktoré dokážu zasýtiť ale neostanú vám ležať v žalúdku. Fantastický a rýchly quiche, ktorý vás určite uchváti.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 3Pl kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
- 1PL majonézy
- 6PL hl. múky
- 1čl prášku do pečiva
- 6 zemiakov
- 1 červená a 1-2 zelené papriky
- 100g tvrdého syru (ja som použila údený syr a cheddar)
- 1 cibuľka
- petržlenová vňať
- soľ, čierne korenie, čili
Postup:
- Začneme prípravou zeleniny. Zemiaky ošúpeme a postrúhame do misky na jemno.
- Takisto ošúpeme cibuľu a papriku a porkájame ich na jemno.
- Tvrdý syr ešte postrúhame a všetko vložíme do misky.
- Pridáme vajíčka, majonézu, jogurt, múku a prášok do pečiva a všetko dobre premiešame.
- Na záver už len dochutíme soľou, čiernym korením, čili a bylinkami.
- Zmes nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme pri 200C piecť ca. 30 minút až sa zvrchu vytvorí krásne zlatistá chrumkavá vrstva.

Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: