Slaný koláč – zemiakový Quiche

Leto a horúce teploty si vyslovene žiadajú ľahké pokrmy. Pre mňa je leto obdobím kedy povyťahujem všetky recepty na prívarky, šaláaty a slané koláče ako quiche, ktoré dokážu zasýtiť ale neostanú vám ležať v žalúdku. Fantastický a rýchly quiche, ktorý vás určite uchváti.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 3Pl kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
  • 1PL majonézy
  • 6PL hl. múky
  • 1čl prášku do pečiva
  • 6 zemiakov
  • 1 červená a 1-2 zelené papriky
  • 100g tvrdého syru (ja som použila údený syr a cheddar)
  • 1 cibuľka
  • petržlenová vňať
  • soľ, čierne korenie, čili

Postup:

  • Začneme prípravou zeleniny. Zemiaky ošúpeme a postrúhame do misky na jemno.
  • Takisto ošúpeme cibuľu a papriku a porkájame ich na jemno.
  • Tvrdý syr ešte postrúhame a všetko vložíme do misky.
  • Pridáme vajíčka, majonézu, jogurt, múku a prášok do pečiva a všetko dobre premiešame.
  • Na záver už len dochutíme soľou, čiernym korením, čili a bylinkami.
  • Zmes nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme pri 200C piecť ca. 30 minút až sa zvrchu vytvorí krásne zlatistá chrumkavá vrstva.

Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.

Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*