Tento dezert pripravuje moja mama keď vrcholí sezóna malín v jej záhrade a je to skutočne luxusný zákusok, aspoň pre mňa. Milujem chuť malín a tiež maku a obe sa nielen farebne ale aj chuťovo skvelo dopĺňajú. Uvedené množstvo je na veľký plech, na tortovú formu stačí pokovičné množstvo.
Suroviny:
- 300 g mak mletý
- 5 ks vajce
- 100 ml olej
- 200 g kr. cukor
- 100 ml mlieka
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- 1 vanilkový pudingový prášok
- štipka soli
- 500g malín (môže byť aj kilo ak máte prebytok)
- 4PL kr.cukru
- 300ml vody
- 2 balenie tortového želé (číre alebo červené)
- malinová marmeláda
Postup:
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny. Odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a ešte krátko šľaháme.
- Následne pridáme mak, prášok do pečiva, vanilkový puding a mlieko. K vzniknutému cestu pomalým pohybom primiešame bielkový sneh.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (môj plech má 30x40cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatista.
- Vychladnuté cesto pomažeme marmeládou.
- Na malinovú vrstvu dáme do hrnca maliny, ako aj 50ml vody a cukor a odokryte necháme ca. 5 min. variť. Medzitým si v zvyšnej vody zmiešame želé.
- Keď sú maliny mierne uvarené, hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania vysypeme tortové želé a miešame až sa táto zmes zahustí.
- Malinovú zmes necháme ešte 10minút chladnúť a potom ju pomocou naberačky nanesieme na korpus. Necháme v chladničke minimálne hodinu chladnúť.
Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Omáčka na cestoviny Niva bez smotany
Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]
-
Super rýchle hrnčekové brownies
Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.