Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne.
Cesto:
- 500g polohrubej múky
- 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
- 30g (rastlinného) masla
- ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- soľ
Plnka:
- 100ml rajčinového pretlaku
- roztlačený strúčik cesnaku
- bylinky – petržlén, pažitka, bazalka
- soľ, štipka cukru, čierne korenie
- 150g tvrdého strúhaného syru (Eidam, Gouda)
- (šunka, kebab mäso, šampiňóny- na čo máte chuť)
- žĺtko na potretie
Postup:
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
- Mlieko si nahrejeme, pridáme maslo a pomiešame až sa maslo roztopí. Necháme vychladnúť.
- Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
- To zakryté necháme hodinu kysnúť. Potom ho rozdelíme na 4 kusy a tie rozvaľkáme na kruh.
- Na omáčku zmiešame rajčinovú šťavu, s posekanými bylinkami, roztlačeným cesnakom a dochutíme soľou, cukrom a čiernym korením.
- Do každého kruhu cesta nanesieme na jednu polovičku oblohu – potrieme rajčinovou šťavou, posypeme syrom a kdo chce pridá šunku alebo zeleninu podľa chuti.
- Potom cesto preložíme na polovičku a kraje dobre uzavrieme. Calzone položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme rotrepaným žĺtkom.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 220C ca. 20 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.