Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi chutná kombinácia chutí.
Suroviny:
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 100ml mlieka (alebo ovseného mlieka)
- 200ml šťavy z 1-2 pomarančov
- pomarančová kôra
- 250g hladkej alebo polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 PL cukru
- 50ml oleja
- štipka soli
Postup:
- Pomaranče umyjeme, osušíme a na jemno postrúhame ich kôru. Potom zvyšok pomaranča odšťavíme a šťavu pridáme do misky s kôrou.
- Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista. Prilejeme olej a mliekoopäť prešľaháme.
- Na záver pridáme suché položky – soľ, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme vláčne cesto.
- To prikryjeme a necháme hodinu v chladničke oddychovať.
- Panvicu nahrejeme a potrieme olejom. Naberieme za malú naberačku cesta a nalejeme ju na horúcu panvicu.
- Oheň hneď znížime a potom na lievanec nanesieme ovocie (ca. 5-6ks na lievance). Pomaly opečieme z jednej strany do chrumkava, potom otočíme a pečime aj z druhej strany do zlatista.
- Pred servírovaním polejeme napríklad jahovorým sirupom alebo čokoládovou polevou.
Veľká novinka
Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: