Pečené šampiňóny do 10 minút

Pečené šampiňóny do 10 minút

Veľa ľudi nemá rado šampiňóny, popravde si však myslím, že je to skôr tým, že ich ešte nejedli správne pripravené. Nemajú byť ani mľandravé, ani fádne, a žiaľ to sa často stáva keď sa pripravia nesprávne a zbytočne dlho varia. Verte, že tento postup prípravy si aj vy obľúbite a už ich inak pripravovať ani nebudete.

Suroviny:

  • 1 krabičku čerstvých šampiňónov (ca. 20ks)
  • 2-3PL oleja (napr. slnečnicový)
  • 1 kuchynská cibuľa
  • soľ, čierne korenie, prípadne čili
  • 1PL balsamica
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Šampiňóny si očistíme, prípadne ich ošúpeme. Časť nožičky im odrežeme aby ostala len ca. 1 cm dlhá časť.
  • Panvicu si nahrejeme do horúca a potom pridáme olej.
  • Vložíme šampiňóny tak, aby sa najskôr ich hlávka dotýkala panvice a necháme ich na strednej teplote 3 minúty opekať.
  • Zatiaľ ich osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Potom šampiňóny otočíme a pridáme k ním aj na drobno posekanú cibuľu.
  • Takisto opekáme 2-3 minúty. Ku koncu opekania pridáme balsamico a necháme spolu ešte 2 minúty pražiť.
  • Na záver dochutíme komu sa žiada čili korením a posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*