Švábsky “mokrý” zemiakový šalát bez majonézy

Moja babka pripravovala často u nás Viedenský zemiakový šalát, ktorého základ je horúca zálievka a kombinácia zemiakov a cibule. Obmenu tejto klasiky z nášho regiónu je tento nemecký zemiakový šalát zo Švábska. Tento mokrý šalát sa takisto pripavuje s horúcou zálievkou, táto má však ako svoj základ nie vodu ale vývar.

Zemiaky na tento zemiakový šalát bez majonézy je dobre pokrájať na tenšie plátky ako sa zvyčajne robia pri šalátoch. Vďaka tomu zmäkknú ešte trochu pri ostáti a tiež do nich lepšie prenikne chuť zálievky.

Tento zemiakový šalát sa hodí výborne k rybe ale takisto aj k rezňu.

Švábsky “mokrý” zemiakový šalát bez majonézy

Recipe by lydia.argilliCourse: Šaláty
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke

  • zálivka
  • 300ml vývaru (zeleninový alebo mäsový)
    3 PL ocot (najlepšie jablčný ocot)
    2 PL oleja
    1 PL horčice
    1 cibuľa (červená je krajšia)
    Pažítka
    soľ, čierne korenie

Postup

  • Zemiaky uvaríme do mäkka v šupe, potom necháme vychladnúť.
    Keď sú zemiaky studené tak ich ošúpeme a pokrájame na plátky. Vložíme do vysokej misky. Osolíme ich a okoreníme čiernym korením.
  • V panvici si nahrejeme olej a pridáme cibuľu pokrájanú na kocky (trochu cibuľky si odložíme bokom na ozdobu). Opekáme na nízskom ohni až dostane cibuľka zlatistú farbu.
    Pridáme potom horčicu a ja ju zvyknem ca. minútu ešte piecť spolu s cibuľkou, tak sa uvoľni ešte viac arómy. Zalejeme vývarom a pridáme ocot. Necháme zovrieť.
  • Potom ešte vrelý nálev nalejeme na zemiaky a dobre premiešame.
    Prikryjeme a necháme aspoň hodinu, najlepšie však na noc stáť.
  • Kdo chcem ozdobí šalát posekanou pažítkou a cibuľkou.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Jedalniček na mesiac, pláovanie jedla, meal prep

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zápisník receptov_recept

Zápisník receptov

6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

210 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*