Najlepší zelerový šalát s ananásom a šunkou

Zeler je často v obchodoch obchádzaný, a to je škoda. Táto zelenina je nielen super aromatická a tak skvelá na výrobu vývarov či omáčiek ale takisto veľmi chutná aj v surovej podobe ako šalát. Okrem toho skvelo chuťovo harmonizuje tak zo sladkou ako aj slanou chuťou a toho dôkazom je tento skvelý šalát.

Najlepší zelerový šalát s ananásom a šunkou

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 menšia hlávka zeleru

  • 100g hydinovej šunky alebo salámi

  • 1 malá konzerva ananásu

  • 50ml majonézy

  • 1 kyslá smotana

  • 2PL štavy zo zaváraných uhoriek

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 100g postrúhaného alebo na kocky pokrájaného tvrdého syru (napr. gouda)

  • soľ, čierne korenie

Postup

  • Začneme tým, že si ošúpeme zeler a postrúhame ho na jemno. Takisto šunku pokrájame na jemno. Syr postrúhame na jemno alebo pokrájame na kocky.
  • V miske si pripravíme dressing. Na to zmiešame smotanu, majonézu a trochu uhorkovej šťavy. pridáme soľ, čierne korenie a roztlačený cesnak.
  • Ananás zlejeme zo šťavy a pokrájame na menšie kusy.
  • Do dressingu vložíme celer, šunku, syr a ananás a všetko dobre premiešame. Necháme aspoň hodinu stáť v chlade.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*