Máte radi karamelovü chuť? Potom je toto ten pravý dezert pre vás. Budete z neho umesený a to najlepšie, všetko bez pečenia.


Skvelé karamelové Lotus tiramissu, bez pečenia
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 balenie dlhých piškót (12-15ks)
250ml studenej kávy (altenratívne bezkofeínovej)
1 šľahačková smotana
1 ricotta
300ml hustého jogurtu (gréckeho, kokosového)
100g pr. cukru
1 balenie lotus keksíkov
4Pl kr cukru
80g masla
200ml šľahačkovej smotany
Postup
- Začneme prípravou krému. Na to vyšľaháme šľahačku do pevnej peny. Následne pridáme ricottu ako aj jogurt a vypracujeme pevnú krémovitú plnku.
- Kávu necháme vychladnúť a dáme do nízkej nádoby. Do obdĺžnikovej nádoby začneme vrstviť piškóty. Vždy ich najskôr namočíme do kávy a položíme na spodok formy tak, aby boli blízko seba. Až naplníme celý spodok nádoby.
- Na to nanesieme krém a zarovnáme ho. Dáme do chladu a zatiaľ si pripravíme karamel.
- Na krém si zohrejeme smotanu a maslo. Okrem toho do hrnca dáme cukor a necháme ho postupne karamelizovať, teda roztopiť sa až dostane hnedastú farbu. Následne prilejeme smotanu a pridáme maslo a dobre rozmiešame. Necháme variť až sa všetko roztopí a spojí do jemnej krémovitej zmesi. Necháme vychladnúť.
- Keď karamel dosiahne izbovú teplotu nanesieme ho na vychladnuté tiramissu. Na vrch položíme lotus sušienky. Následne necháme niekoľko hodín v chlade, najlepšie na 24 hodín aby sa preepojili chute.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Skvelé karamelové Lotus tiramisu, bez pečenia
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV