Poznáte Ayran? Tento nápoj je kombinácia bieleho jogurtu, soli a vody a skvelo sa hodí napríklad ako príloha k pikatnému mäsu, lebo skvelo neutralizuje štipľavosť. Ja som ho tentoraz použila na prípravu jednoduchého chlebu z panvice (má rôzne pomenovania podľa krajiny kde sa vyrába – arabský chlieb, pita, baslama.. všetko opisuje to isté). Tento chlieb je skvelý na plnenie napríklad pečeným mäsom, zeleninou či kebabom na spôsob wrapu.


Jednoduchý chlieb z panvice z 1 Ayranu
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
500g hl. múky
1/2 čerstvého droždia alebo 1 balenie (7g) sušeného droždia
1Pl soli
1Pl kr. Cukru
1 balenie jogurtového nápoja Ayran (200ml)
50g masla izbovej teploty
1 vajíčko
Ca. 100ml vody
Postup
- Z kvasníc a cukru si pripravíme kvások. Postup na vyrobenie kvásku z čerstvých kvasníc nájdete tu – https://recepis.sk/2019/09/20/kvasok-zakladny-recept/
- Múku zmiešame s kváskom, soľou, maslom, vajíčkom a ayranom a začneme miesiť. Podľa potreby ešte po malých dúškom prilievame vodu až vznikne nelepivé cesto. To miesime aspoň 10min. aby cesto dostalo správnu elasticitu.
Potom cesto po povrchu pomastíme olejom a necháme v prikrytej nádobe 1 hod. stáť. - Potom cesto rozdelíme na 10 malých bochníkov a tie prikryjeme a necháme ešte krátko podkysnúť.
Veľkú panvicu nahrejeme (bez oleja) a medzitým si z jedného bochníka pomocou valčeka na cesto vyrobíme tenkú placku veľkú ako panvica. - Panvicu potrieme pierkom olejom a potom naň položíme cesto. Z oboch strán pečieme len asi 1,5min. pokiaľ cesto nezačne mať pekne zlatisú farbu. Potom otočíme.
Uskladňujeme nalepšie pod potravinovou fóliou alebo v uzavretej nádobe.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Jednoduchý chlieb z panvice z 1 Ayranu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV