Už roky robím lasagne a vždy mi v nich vadili relatívne veľké kusy mletého mäsa/rajčín/cibule.. Dnes som dostala nápad rajčinovu omáčku s mäsom po uvarení jemne rozmixovať a výsledok je super -jemnulinké lasagne bez veľkých kusov. Odteraz už ani inak robiť nebudem.
Jump to RecipeJemné lasagne s hovädzím mletým mäsom a bešamelovou omáčkou
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 cibuľa
200g mletého hovädzieho mäsa
1 dóza rajčín v šťave
soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru
3PL masla
3PL hl-múky
100ml vývaru
300ml mlieka
lasagne cestoviny
200g tvrdého syru
Postup
- Na prípravu lasagne si treba pripraviť rajčinovú a bešamelovú omáčku. Na rajčinovú omáčku opražíme 1 cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme 200g mletého hovädzieho mäsa, osolíme, okoreníme čiernym korením a pražíme pokiať je mäso pekne hnedé.
- Potom pridáme 300ml rajčinového pretlaku passata alebo 1 dózu rajčín v šťave a necháme ešte krátko prevariť.
Dochutíme sušeným čili, 1 čl cukru a podľa potreby dosolíme. Potom necháme vychladnúť a krátko rozmixujeme ponorným mixérom. - Na bešamelovú omáčku necháme najskôr roztopiť v hrnci 3Pl masla, pridáme rovnaké množstvo hl. múky a krátko spolu popražíme, až vznikne zápražka.
Tu zalejeme 100ml vývaru (najlepšie hovädzím) a 300ml mlieka. Osolíme, dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom a za stáleho miešania varíme až pokiaľ omáčka nezhustne. Potom necháme vychladnúť. - Samotná príprava lasagní je po tejto predpríprave už nenáročná. Do obĺžnikovej formy na pečenie dáme najskôr na spodok za 1 naberačku bešamelovej omáčky a rozotrieme ju. Na to položíme pláty lasagne (surové bez varenia). Kde sa prekrývajú, treba na spoj dať trošku bešamelovej omáčky, alebo nadbytočnú časť plátu odlomiť.
Na prvú vrstvu lasagnových cestovín dáme 1 naberačku bešamelovej omáčky, rozotrieme ju a na to nalejeme za 1 naberačku rajčinovej omáčky. Opäť rozotrieme a položíme na to druhú vrstvu plátov lasagní. Toto opakujeme ca 4-5 krát, až pokiaľ sa minie rajčinová omáčka. - Posledná vrstva je tvorená plátmy, na ktoré sa dá už len bešamelová omáčka a na záver sa posype tento posledný plát hrubou vrstvou postrúhaného syru (napr. Gouda/eidam).
Doležité je, aby počas vrstvenia boli všetky pláty dobre pokryté omáčkou. Počas pečenia pláty lasagne krásne navlhnú a tým sa uvaria, preto nieje potrebné ich predvárať. Na záver necháme lasagne v pekáči piecť pri 180°C pokiaľ syr nedostane zlatistú farbu (ca. 30minút).
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Jemné lasagne s hovädzím mletým mäsom a bešamelovou omáčkou
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.