Mriežkový koláč sa spája s mnohými spomienkami na moje detstvo jedy sme pripravovali 2 rôzne varianty – s džemom a s jablkami. Je to krehké maslové cesto obohatené o ovocnú chuť, skvelý koláč k šálke kávy.
Jablkový mriežkový koláč
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
1 šálka (1 šálka s objemom 250ml) masla izbovej teploty
2 ½ šálky hladkej múky
Štipka soli
½ šálky kr. Cukru
1 vajíčko (veľkosť L)- Plnka
4 jablká
1 vanilkový cukor
4PL cukur
2PL vody
2PL kukur. škrobu
4PL mandlí
Postup
- Vajíčko premiešame s cukrom. Pridáme maslo, múku, soľ a prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň ½ hod. odpočívať v chlade.
- Zatiaľ si pripravíme plnku. Jablká ošúpeme, postrúhame alebo pokrájame na drobno a dáme do hrnca spolu s cukrom a trochou vody. Necháme variť 10 minút, potom pridáme škrob a mandle a necháme vychladnúť.
- Cesto vyroľujeme medzi 2 papierami na pečenie . Potom vrchný papier odobereme a cesto preklopíme pomocou druhého papiera na predmastenú formu na pečenie. Prebytočné cesto odložíme stranou.
- Na cesto nanesieme vychladnutú plnku. Potom zvyšné cesto opäť vyroľujeme, rozrežeme na rovnako hrubé pásiky a tie poukladáme na kríž na plnku.
- Mrežovník pečieme pri 180°C ca. 35min. do zlatista. Pred narezaním necháme dôkladne vychladnúť.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Jablkový mriežkový koláč & mrežovník
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.