Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.

Jump to Recipe

Prečítajte tiež

vazenie bez vahy, hrncekove recepty
ako uskladnit kolace, cheesecake a zakusky

Váženie šálkou (250ml)

1 šálka múky125g
1 šálka oleja200g / 200ml
1 šálka pr. cukru160g
1 šálka kr. cukru200g
1 šálka masla250g
1 šálka strúhaného kokosu80g
1 šálka kakaa120g
1 šálka jogurtu250g

Recept

Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

Recipe by lydia.argilliCourse: Hrnčekové recepty, Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 4 vajíčka
    4PL kakaa
    ¾ hrnčeka (1 hrnček -300ml) kr. cukru
    2 ½ hrnčeka hl. múky
    1 vanilkový cukor
    1 prášok do pečiva
    1 hrnček oleja

Postup

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor, olej/maslo a ďalej šľaháme. Potom pridáme múku, mlieko, prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešame. Kdo chce môže do cesta tiež pridať čoko-kúsky.
  • Cesto vylejeme do vymastenej formy na bábovku a pečieme pri 160⁰C v predhriatej rúre do stuhnutia (ca. 35min).
    Bábovku necháme vychladnúť až potom ju vyklopíme z formy.


Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*