Tento pokrm je super aromatický. Na to, aby ste dosiahli maximum chuti je dôležité jednak baklažán opiecť/predrgilovať aby sa z neho uvoľnila dodatočná aróma a takisto použiť podľa možnosti zrelé rajčiny prípadne rajčiny z konzervy. Výsledok vás zaručené prekvapí. U nás doma obľubujem servírovať spolu s ryžou.
Jump to RecipePlnený baklažán s kuskus plnkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 baklžány-4 (1 bakalžán na osobu)
(50g hovädzieho mletého mäsa) – možno aj vynechať
1 šálka kuskusu + 2 šálky vrelej vody
500g rajčín / 1 konzerva šúpaných rajčín
150ml vody
1 kocka cukru
soľ, čierne korenie, čili, sušený cesnak
petržlenová vňať
Postup
- Baklažány pokrájame na tenučké plátky. Panvicu nahrejeme a baklažán pomaly opečieme na strednej teplote ca. 10 minút. Alternatívne môžeme použiť gril. Necháme vychladnúť.
- Kuskus nasypeme do misky a zalejeme vrelou vodou. Osolíme a zakryjeme. Necháme stáť 15 minút, potom odokryjeme a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si plnku. Na to zmiešame kuskus s hovädzím mäsom / môžeme aj vynechať/ a pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno a dochutíme všetko soľou, čiernym korením, cesnakom prípadne čili. Plnku nanesieme do dužiny baklažánu a potom baklažány zatočíme do rolky (môžeme upnúť špáradlom) a vložíme do zapekacej nádoby.
- Rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Pokladieme na vrch baklažánu. Zalejeme ešte vodu a dochutíme ju cukrom, soľou a koreníme. Potom nádobu uzavrieme alobalom a necháme všetko piecť pri 180C ca.- 45 minút.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Plnený baklažán s kuskus plnkou
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.